Gå til sidens hovedinnhold

Hunden Scott sin nyttårsbønn sjarmerer

Hunden Scotts appell om at folk ikke bør skyte opp raketter før nyttårsaften kveld sjarmerer på Facebook.

Artikkelen er over 3 år gammel

Eieren håper folk viser hensyn til dyrene ved å ikke skyte opp raketter før nyttårsaften kveld.

Anniken Jensen fra Svinndal har lagt ut en video av hunden sin Scott som har fått god respons på Facebook.

I videoen spør hun hunden om de skal skyte opp raketter på nyttårsaften. Da svarer Scott med å legge hodet under poten. Sammen med videoen, har eieren lagt ved en bønn til folk som skyter opp fyrverkeri:

«Jeg håper ingen fyrer opp raketter før nyttårsaften kveld ! Jeg legger enormt mye tid i trening av hundene mine og er livredd for at de skal ødelegges av raketter som fyres av utenom forventet tid.  Jeg og hundene kan fint håndtere raketter på Nyttårsaften. Men verken jeg eller andre dyreeiere kan håndtere at det plutselig fyres av raketter når man ikke forventer det. Vis hensyn - det er dagens bønn.....» skriver Anniken Jensen til videoen.

Hunden konkurrerer i mesterskap for hundesport. Det han gjør i videoen er en av øvelsene i freestyle.

– For å få folk mer interesserte i det som står der, tenkte jeg det var greit å legge ved videoen. Litt humoristisk med et alvorlig bakteppe, forteller Anniken Jensen.

Hun melder at man som dyreeier kan håndtere rakettene som skytes opp på kvelden på nyttårsaften, men at det kan være veldig skadelig for dyr som blir overrasket av smell før eierne forventer det.

– Går du tur med hunden dagen før det smeller helt uforberedt, blir hunden livredd. Mange hunder stikker av. Det er kjempestort problem og de kan få angst og panikk, sier hundeeieren.

Hun påpeker også at rakettene kan være problematiske for andre dyr.

Jensen har selv fem hunder, men bor så langt inn i skogen at hun hører lite til raketter før eller på nyttårsaften. Hun tar likevel forholdsregler på selve dagen ved å ta hundene inn og trene med dem for å skape positive rammer. I år skal hun også passe noen andres hund fordi eierne ikke tør å ha den hos seg på grunn av smellene.

Kommentarer til denne saken