Natt til første nyttårsdag i Øst politidistrikt: Knivstikking og lek med fyrverkeri

DEL

I østfoldpolitiets twitterlogg er det ikke meldt om noen spesielle problemer i forbindelse med nyttårsfeiringen mossedistriktet. Men lenger sør i fylket har det vært flere hendelser søndag kveld og natt til mandag.

Alvorlig skadet

Litt etter klokken åtte rykket nødetatene ut til et rekkehus med fire boenheter og totalt 11 beboere i Fredrikstad etter melding om røykutvikling. Alle beboerne var ute og i sikkerhet. Det så ut til at det kun hadde brent i persienner/markiser på utsiden av bygget. En boenhet var ubeboelig på grunn av røyk og støv etter slukking. To menn i slutten av 50-årene ble avhørt som mistenkt på stedet. De hadde lekt med fyrverkeri alt for nær bebyggelsen kort tid før brannen startet.

Klokken 00.05 fikk politiet melding om at to menn i 40-årene var skadet etter slagsmål i en leilighet på Kråkerøy, og en ble kjørt til akuttmottaket på Kalnes med alvorlige stikkskader. Også den andre mannen ble kjørt til akuttmottaket, med skader i hånden. Hendelsesforløpet var uavklart, og etterforskning ble iverksatt.

– En av personene ligger med alvorlige skader. Han er påført stikkskader i mageregionen. Siste melding fra sykehuset er at han er alvorlig skadd, men at hans tilstand er stabil, opplyser politiets operasjonsleder Paul Horne til Fredriksstad Blad klokken 07.20.

Trusler

Halden Brannvesen måtte bistå Strømstad BV med tankbil i forbindelse med en låvebrann ved Nordby kjøpesenter.

Klokken 00.55 ble en mann i tenårene pågrepet etter knivtrusler og kroppskrenkelse på en parkeringsplass ved Fredrikstend festning i Halden. Det hadde vært en krangel mellom grupper med ungdommer på stedet, hvor den pågrepne hadde truet noen med kniv. Kniven ble ikke brukt til å påføre noen skade.

Klokken 01.58 ble en mann i 40-årene bortvist fra Sarpsborg sentrum etter en ordensforstyrrelse på et serveringssted.

Mannskaper fra Sarpsborg BV måtte ut til treningsfeltet på Kurland for å slukke brann i fyrverkerirester.

Klokken 04.50 ble en mann i 50-årene innbrakt etter at han skal ha siktet på en annen person med pistol i Fredrikstad. Det viste seg å være en softgun.

Mandag morgen har politiet igangsatt søk etter en mann i slutten av 50-årene etter at han ble meldt savnet etter at han skulle gå fra en fest og ned til båten sin ved Nabbetorp i Fredrikstad.

Forholdsvis rolig

Operasjonsleder Steffen Øvstedal i Øst politidistrikt sier at det har vært noen støymeldinger i Follo i forbindelse med nyttårsfeiringen.

– Men ikke noe utover det vanlige. Det er noen saker vi har måttet ta tak i, men ellers har det vært forholdsvis rolig, forteller han mandag morgen.

Klokken 18.45 stanset politiet i Vestby en mann i 40-årene som kom kjørende i bil. Han hadde ikke førerkort, og blir anmeldt for forholdet.

Klokken 24.48 skriver follopolitiet at de har fått melding om festbråk på en privat adresse i Vestby, med mye mennesker utenfor. Tre personer ble bortvist fra stedet.

Artikkeltags