Det nærmer seg årets store shopping-helg. Nets, som leverer betalings,- kort- og informasjonsløsninger i Norge, forteller at fjorårets «Black Friday» var en av de mest hektiske dagene.

«Black Friday» har etterhvert fått et godt fotfeste også i Norge og Norwegian Outlet forventer i år opp mot 40.000 kunder.

Tall fra Nets viser at det ble utført 6,4 millioner kortkjøp på den aktuelle dagen i fjor. Til sammen ble det handlet varer og tjenester med betalingskort for svimlende 2,5 milliarder kroner, en vekst på 13 prosent sammenlignet med tilsvarende dag i 2013.

Tror på nye rekorder

Og skal man tro på undersøkelsen TNS Gallup har gjennomført Nets tidligere i år, vil nordmenn handle for enda mer i år: To av fem sier at de vil handle mer enn i fjor hvis de finner gode tilbud.

– Til nå i år har antall kortkjøp økt med 7,5 prosent. Men det som vil avgjøre hvor mange kortkjøp det blir på fredag, er om forbrukerne finner mange gode tilbud. Trolig vil det det bli utført rundt 7 millioner kortkjøp under årets Black Friday, sier Stein-Are Tjore, pressesjef for Nets i Norge til Moss Avis.

Også hos Norwegian Outlet tror de på vekst: 10 prosent i både omsetning og kundebesøk.

Sentersjef Einar Sørland vil ikke fortelle hvor mye senteret omsatte for på den aktuelle datoen, men sier at flere av butikkene omsatte for over én million kroner.

SE VIDEOER FRA BLACK-FRIDAY I FJOR:

Her går de bananas for en boxershorts:

Se fjorårets elleville tilstander i denne videoen: