Avis: Stor butikkjede reforhandler bankavtaler etter svakt julesalg

TGR åpnet sin butikk på Amfi Moss i oktober 2012.

TGR åpnet sin butikk på Amfi Moss i oktober 2012. Foto:

Enda en stor butikkkjede sliter økonomisk, denne gangen er det Flying Tiger-kjeden, som nå har gått inn i gjeldsforhandlinger, ifølge Finans.dk.

DEL

Eierne bak butikkjeden Flying Tiger Copenhagen reforhandler nå bankavtaler for å få tilført ny kapital til selskapet. Forsøket på å redde selskapet kommer etter skuffende julesalg. Det opplyser kilder med innsikt i prosessen til Finans.dk.

Ved inngangen til 2018 skyldte Flying Tiger Copenhagen kreditorene 1,05 milliarder danske kroner, og skal være faretruende nær ved å bryte sine lånebetingelser, sier kildene.

Hovedaksjonæren i selskapet er det svenske kapitalfondet EQT som også var eieren til det nå konkursrammede Top-Toy. Fondet inngikk i 2017 en avtale om å kjøpe 70 prosent av eierselskapet Zebra AS, skriver E24.

Mads Ditlevsen, sjefen for EQTs danske kontor til Finans.dk vil hverken bekrefte eller avkrefte opplysningene om at selskapet er nær å bryte lånebetingelsene.

Flying Tiger Copenhagen har 974 butikker fordelt på 30 land, hvorav de fleste befinner seg i Europa. 45 av disse er i Norge, blant annet på Amfi Moss.

Artikkeltags