-  Vi får nå 31 nye Boeng 737-800 fly og vi vil åpne seks nye baser i Bucuresti, Bournemouth, Hamburg, Nürnberg, Praha og Vilnius, skriver Ryanair i en pressemelding hvor det også framgår at selskapet vil øke sin tilstedeværelse i Berlin fra fem til ni fly.

Selskapet skriver i sin halvårsrapport for det avvikende regnskapsåret 2016 at passasjertallet har økt med 12 prosent til 64, 8 millioner sammenlignet med fjoråret. Dette gjorde sitt til at Ryanair kunne bokføre et resultat etter skatt på 10,6 milliarder kroner.

Skiftet i Ryanairs vekst fra sekundær til primærflyplasser fortsetter, og ved slutten av året vil Ryanair for første gang være til stede på flere primærflyplasser enn sekundærflyplasser; 105 mot 95.

Ryanair er også for fullt tilbake i Italia ettersom de italienske myndighetene nå har trukket tilbake en bebudet flyskatteøkning på 2,50 euro noe som har gjort at Ryanair likevel ikke stenger ned sine baser i landet, men tvert i mot vil øke innsatsen i Italia. Ryanair melder at de neste år vil øke kapasiteten i Italia med tre millioner flyseter.