Sykehusansatt på Kalnes skal ha underslått minst ni millioner

En ansatt ved Sykehuset Østfold har underslått minst ni millioner kroner.

En ansatt ved Sykehuset Østfold har underslått minst ni millioner kroner. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Den ansatte ved Sykehuset Østfold som er siktet for grovt underslag skal ha tatt minst ni millioner kroner, ifølge politiet. Siktelsen vil sannsynligvis bli endret fra 6,4 millioner til ni millioner kroner.

DEL

Det bekreftet politiadvokat Knut-Aleksander Hymer til Fredriksstad Blad.

– Etterforskningen så langt viser at det er snakk om minst ni millioner kroner. Underslaget har pågått i en periode på to år, i 2014 og 2015. Han ble mistenkt av sykehuset og anmeldt like etter, sier Hymer.

– Hvordan har det foregått?

– Underslaget har skjedd gjennom en rekke overføringer og transaksjoner. Jeg vil ikke gå nærmere inn på hvilke metoder som er brukt, men han har tilslørt underslaget på en slik måte at det var vanskelig å oppdage, opplyser politiadvokaten.

Fare for bevisforspillelse

To dager før julen ringte inn anmeldte Sykehuset Østfold en av sine ansatte for underslag. Den sykehusansatte ble pågrepet samme dag som anmeldelsen ble levert inn.

Ifølge fengslingskjennelsen skal mannen som er ansatt ved Sykehuset Østfold ha forfalsket kopier av genuine fakturaer og produsert fiktive fakturaer fra leverandører til Sykehuset Østfold – og overført pengene til egen konto eller betalt for tjenester han selv har mottatt.

Mannen, som skal ha jobbet flere år ved sykehuset, har også hatt ansvar for ansettelser i sin seksjon. Den siktede skal også ha hatt flere lederverv i organisasjonslivet. Han er foreløpig varetektsfenslet frem til 22. januar, og med brev- og besøkskontroll.

– Vil fengslingen bli utvidet?

– Vi vurdere fortløpende om han skal fengsles videre eller ikke og om det er fare for bevisforspillelse. Per nå er det vurdert som at det er fare for det. Det er en alvorlig sak, svarer Hymer.

Skal avhøre flere vitner

Hymer opplyser at det foreløpig er avhørt flere vitner, men vil ikke gå i detalj på om vitnene også er sykehusansatte.

– Hvordan går politiet frem nå?

– Nå vil vi jobbe videre med etterforskningen. Vi vil avhøre vitner, gjennomgå informasjonen vi har innhentet og undersøke beslag som er gjort, sier han.

– Hva slags beslag er det snakk om?

– Jeg vil ikke gå i detalj på hvilke beslag politiet har gjort, svarer politiadvokaten.

– Har han erkjent forholdet?

– Jeg vil ikke gå inn på det, men jeg kan si at han samarbeider med politiet, sier Hymer.

Sykehuset ønsker ikke å kommentere saken så lenge den er under politietterforskning.

Artikkeltags