Oppretter nytt tilbud på Torp som følge av nedleggelsen av Moss lufthavn Rygge

NYTT TILBUD: Tine Kleive-Mathisen og Jan Stiansen er glad for samarbeidet som nå skal sørge for en litt enklere reisevei mellom Horten og Torp Sandefjord lufthavn.

NYTT TILBUD: Tine Kleive-Mathisen og Jan Stiansen er glad for samarbeidet som nå skal sørge for en litt enklere reisevei mellom Horten og Torp Sandefjord lufthavn.

Artikkelen er over 3 år gammel

Torp Sandefjord lufthavn merker et økt trykk av passasjerer etter at Moss lufthavn Rygge ble lagt ned i oktober i fjor. Nå skal de gjøre reisen til østfoldingene enklere.

DEL

– Etter nedleggelsen av Moss lufthavn Rygge høsten 2016, har flere og flere østfoldinger rettet blikket over fjorden mot Horten og Torp når de skal ut å reise, sier Tine Kleive-Mathisen, markedssjef ved Torp Sandefjord lufthavn, i en pressemelding.

For etter 2,5 år med nedgang kunne lufthavnen i november 2016 endelig fortelle om vekst. I november var den på 15,3 prosent, i desember 27,3 prosent, i januar 31,5 prosent og i februar endte det på 18,1 prosent.

Det er utenrikstrafikken som øker og mye skyldes nok at Ryanair stadig utvider sitt tilbud på Torp.

På grunn av veksten har flyplassen i Sandefjord nå tatt grep om kollektivtilbudet og fra og med søndag 2. april vil det være en bussrute Horten og Torp. I Horten vil bussen stå i nærheten av ferjekaia.

– Vår erfaring er at veldig mange har etterlyst et slikt tilbud. Vi får mange henvendelser om akkurat denne strekningen og spesielt etter at Rygge ble nedlagt i høst, er det mange østfoldinger som lurer på hva som er den enkleste og raskeste veien til TORP. Nå har vi endelig et enkelt svar å gi dem, sier Jan Stiansen, daglig leder i paulsen Buss AS, som nå har startet samarbeid med flyplassen.

LES OGSÅ: Nå snuser denne taxfree-aktøren på å overta Rygge

LES OGSÅ: Rygge Airport gir seg selv nok en ny tidsfrist (Saken krever innlogging)

Bussen vil ha Åsgårdstrand som eneste stopp på veien fra Horten til Torp.

– Vi har også merket en økt etterspørsel fra østfoldinger etter nedleggelsen av Rygge og har derfor jobbet for å forbedre kollektivtilbudet fra Horten til Torp, som dessverre ikke har vært godt nok. Nå er vi glade for å kunne tilby en enklere reisevei for alle som bor i Horten eller kommer med fergene fra Moss, sier Kleive-Mathisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken