Investor Olav Breiviks forretninger nærmer seg milliardomsetning

 Olav Breivik kliner til med omsetningsvekst på over 200 millioner kroner for bilkonsernet Bilbutikk 1. – Det gjelder å ha flinke medarbeidere som har fokus på drift, sier han.

Olav Breivik kliner til med omsetningsvekst på over 200 millioner kroner for bilkonsernet Bilbutikk 1. – Det gjelder å ha flinke medarbeidere som har fokus på drift, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Bonde og investor Olav Breiviks forretninger skyter stadig mer fart. Snart sprenges milliardgrensen. Dyktige medarbeidere og et ekstremt godt Volvo-salg forklarer veksten.

DEL

Bare i fjor økte Bilbutikk 1 konsernet omsetningen med over 200 millioner kroner. Volvo-salget dro alene opp omsetningen med 90 millioner kroner.

Del på Facebook

Men Breivik har plassert penger på en lang rekke investeringsområder. Inkludert et nylig oppkjøp av Sarpsborg Trelast, kontrollerer han nå tre byggvareutsalg under Maxbo-paraplyen. I tillegg kommer et male og høvlerianlegg.
Breivik har også betydelige eierandeler i lokale selskaper som Ringvoll Klinikken, Ringvoll Elektro og Såner Invest. Sistnevnte selskap står bak Vestby kommunes største boligutbygging noen gang på Sole.

Les også: Nekter å betale millionregning

Oversikt

Fra sitt 0-mannskontor hjemme på Nummestad gård i Hobøl styrer han et eiendomsmasse på 100.000 kvadratmeter. Sju regnskapsførere holder orden på det som er av tall.
Breivik eier også seks jordbrukseiendommer og leier samtidig jord på fire andre gårdsbruk. Han disponerer med det i alt 2800 mål hvilket gjør ham til en av Østfolds største bønder.

Kjøp og salg

- Jeg er ikke så verst til å kjøpe, men dårlig til å selge. Det er noe av forklaringen på at det har blitt slik, sier han som startet midt på 1980-tallet med å bygge seg gradvis opp på den millionen han fikk i royalties for en redskapsoppfinnelse han som 20-åring solgte til Kverneland.

Les også: Skiftet ut stål og betong med norske trevarer

Tilfeldig

– Alt er tilfeldigheter. Absolutt alt det som er skjedd meg, er det. Men når jeg først involverer meg, skal det gjøres ordentlig. Man må tenke langsiktig og bygge sten på sten. Og så må man ha gode daglige ledere som har fokus på drift, og ikke tenker mest på høy lønn og egne interesser, sier Breivik som er kjent for å stille tøffe krav, og som ikke går av veien for å skifte ut ledere.
– Gjennomføringsevne er noe man må ha for å lykkes, sier han.

Breivik sier han raskt værer om en bedrift går godt eller dårlig.
– Det merkes på stemningen, og det stemmer alltid når jeg i ettertid sjekker det opp mot sykefravær og bunnlinje. En leders personlige egenskaper er avgjørende for om man skal lykkes eller ikke.

Snuoperasjon

Hvert år får Breivik rundt 100 henvendelser på om han ikke kan trå til i bedrifter som går dårlig. Snuoperasjoner er blitt et varemerke.
– Mange drar i gang virksomheter uten å ha gjort gode nok undersøkelser. Det er ingenting som gjør seg selv. Skal man lykkes krever det fokus og innsats. Og igjen er lederskapet avgjørende. Skal man bli en god leder bør man ha praktisk og driftsteknisk erfaring.

Artikkeltags