Kommunen blar opp for å støtte Peterson-ansatte

Ordfører Tage Pettersen vil betale for en konsulent slik at Nav kan jobbe enda mer med å få Peterson-ansatte i jobb.

Ordfører Tage Pettersen vil betale for en konsulent slik at Nav kan jobbe enda mer med å få Peterson-ansatte i jobb. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Moss kommune vil betale det som det koster å ha en heltidsansatt på Nav i seks måneder for å følge opp de Peterson-ansatte.

DEL

Det er Nav Moss som skal bekle stillingen som altså betales direkte av Moss kommune.

Etter ferien skal alle de tidligere Peterson-ansatte som ennå ikke er kommet i jobb, gjennom et tre dagers jobbklubb.

I tillegg til det har Nav og Moss kommune blitt enige om å opprette et såkalt jobbverksted i det tidligere administrasjonsbygget på Peterson. Det skjer i september.

LES OGSÅ: Et slag i ansiktet på 260 uten jobb

Fornøyd tillitsmann

Tidligere har hovedtillitsvalgt Bjørn Arild Hansen gitt kommunen kraftig pepper for manglende oppfølging. Nå er Hansen fornøyd.

– Ordfører Tage Pettersen var vel eplekjekk og gikk høyt på banen etter konkursen. Så hørte vi ingenting mer. Da måtte vi si ifra. Nå kommer dette jobbverkstedet og det er bra. For kommunen må det jo også være en fordel å få flest mulig ut i lønnet arbeid så fort som mulig, sier Bjørn Arild Hansen.

LES OGSÅ: Unike bilder av papirarbeidernes siste dager på Peterson

Hoëgh Eiendom stiller sine lokaler til disposisjon.
– Vi har hele tiden vært tydelige på at vi ønsket de beste løsningene for Peterson. Vi jobber gjennom Nav, og det som nå skjer, er ett av våre bidrag, sier Tage Pettersen (H).

Bemanningsbyråer

Etter gårsdagens veiledningsmøte i Samfunnssalen i Moss, venter allerede i dag nye møter.
Til Nav kommer nå flere bemanningsbyråer for å fortelle om hva de kan bidra med.

Adecco i Moss er ikke en av av dem som kunne komme, men avdelingsleder Camilla Coucheron-Aamot sier at de allerede har tatt imot flere Peterson-ansatte ansatte til ulike vikariater.
– Dette er kjempeflinke folk. Vi håper at enda flere fra Peterson melder seg hos oss. Vi lover å ta dem godt imot, sier hun.

Skal man få jobb gjennom Adecco, er rådet å registrere seg på Adeccos hjemmeside.
– Da er man med i konkurransen om jobbene. Vi har for tiden veldig stor pågang fra arbeidsgivere som trenger folk til sommerjobber og lengre vikariater. Jobbene er mange, og behovet er størst innen kontor, lager, regnskap samt salg, sier Camilla Coucheron-Aamot i Adecco Moss.

SE BILDER: Siste skiftet på Peterson Paper

Artikkeltags