Mener Peterson-ansatte er glemt av Moss kommune

 Tillitsvalgt Bjørn Arild Hansen synes ordfører Tage Pettersen har gjort en slett jobb for de Peterson-ansatte. – Han lovte mye etter konkursen, siden har vi ikke hørt noen ting, sier Hansen.

Tillitsvalgt Bjørn Arild Hansen synes ordfører Tage Pettersen har gjort en slett jobb for de Peterson-ansatte. – Han lovte mye etter konkursen, siden har vi ikke hørt noen ting, sier Hansen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Hovedtillitsvalgt for konkursbedriften Peterson Paper, Bjørn Arild Hansen, mener Moss kommune med ordfører Tage Pettersen i spissen, svikter de 260 ansatte.

DEL

Bjørn Arild Hansen gir Høyre-ordføreren det glatte lag for den mangelfulle innsatsen.

– Tage Pettersen kom med mange store ord og fagre løfter rett etter konkursen. Faktum er at lite eller ingenting er skjedd, sier Hansen som ikke har sett snurten av ordføreren etter at næringsminister Trond Giske var på besøk i april.

SE BILDER: Peterson konkurs - se forfallet

– Han har tydeligvis ikke noe han vil snakke med oss om, sier Bjørn Arild Hansen. Lederen for Moss Cellulose og papirarbeiderforening har fortsatt sine daglige gjøremål på fagforeningskontoret. Der treffer han eks-kolleger, men ingen fra kommunen.

– Det sies at kommunen har søkt omstillingsmidler, men vi som ansatte blir ikke tatt inn i varmen. Det burde være allmenn kunnskap at sjansen for å nå fram i departementet ville vært mye større om vi som ansatte ble involvert. Det er rart at ikke det legges et løp for å skape en mest mulig lokal bredde og styrke i kravene, sier Bjørn Arild Hansen.

SE BILDER: Siste skiftet på Peterson Paper

Trenger hjelp

Peterson-konkursen fikk stor oppmerksomhet fra alle hold den første tiden etter konkursen. Også Nav giret opp innsatsen.

– Det var vi godt fornøyd med. Nå derimot blir våre 260 ansatte sett på som helt ordinære Nav-klienter. Slik burde det ikke være.

– Du kritiserer Nav?
– Nei. Nav har sine politisk vedtatte rammer, og handler ut fra det. Kommunen derimot burde kunne stilt opp med 3–4 av sine folk og gitt oss hjelp og støtte. Da over 350 ansatte mistet jobbene sine på Follum Fabrikker på Ringerike, ble det opprettet et eget hjelpekontor på bedriften. Det burde Moss kommune ha gjort på Peterson også. Ressurssterke folk fra kommunen ville vært av stor betydning for oss, sier Hansen.

Dårlig stemning

Stemningen blant de Peterson-ansatte er nemlig alt annet enn god for tiden. Bare 23 av de 260 ansatte har sikret seg nye jobber, mens en del har tatt til takke med det som måtte by seg av vikariater. Noen jobber kontrakter av en varighet på bare tre uker.

– Det er en vanskelig situasjon. Særlig for folk over 50 og for de helt unge som ikke har noen form for spesialkompetanse. De trenger råd og hjelp, og ikke minst moralsk støtte når den ene jobbsøknaden etter den andre vrakes. Mange opplever situasjonen som svært tung, påpeker Hansen som selv har søkt 10–15 jobber uten å få napp. 21. juni er de Peterson-ansatte innkalt til et stort informasjonsmøte i Nav-regi i Samfunnssalen. Der vil situasjonen bli gjennomgått og vurdert.

LES OGSÅ:

– Vi har da ikke et eget kommunalt arbeidskontor

Siste skiftet på Peterson Paper

Slik blir byen uten Peterson

Artikkeltags