Gå til sidens hovedinnhold

Mette fløy Solskjær til Tyrkia

Artikkelen er over 7 år gammel

Mette Myrvang ble lei av å jobbe døgnet rundt uten å få noe tilbake. Da startet hun for seg selv.

Hun har nettopp kommet hjem fra et opphold på fem måneder i Tyrkia, det lengste oppholdet hittil i karrieren.

I år har 72 fotballag brukt M-travel som Myrvang driver fra stuebordet på Kambo. Det er kun tre år siden hun startet opp for seg selv.
– Det har tatt helt av. Jungeltelegrafen er min beste venn, sier hun.

Hoppet i det

Myrvang er utdannet kokk, men videreutdannet seg innen reiseliv for noen år tilbake. Etter å ha jobbet to år for en større reiseoperatør var hun lei av å dagpendle mellom Moss og Oslo, og av å jobbe halve døgnet uten å få noe tilbake for det. Etter noen måneder som arbeidsledig kom ideen med å starte for seg selv og selge treningsleiropphold i Tyrkia. Men å stå alene, uten backup, ble vanskelig.

– Jeg var nettopp blitt alene og da ble det å starte opp for seg selv en ekstra vanskelig avgjørelse. Men med støtte fra Nav hadde jeg den backupen jeg trengte og kastet meg bare ut i det, forteller Myrvang.

Men gründeren kan ingenting om fotball.
– Jeg kan offsideregelen da, sier hun og ler.

– Men det er ikke det som er jobben min heller. Jeg har ingenting med treningene å gjøre annet enn at forholdene rundt skal være så bra som mulig, sier hun.

Ole Gunnar Solskjær

Det startet rolig i 2010. I 2011 reiste 30 lag med henne. I 2012 var tallet 50 og i år har 72 lag brukt M-travels skreddersydde pakke for fotballag på treningsleir med alt inkludert og som Myrvang stadig kvalitetssjekker.

– Det er veldig viktig for meg at jeg kan stå for det produktet jeg leverer. Også derfor er jeg sammen med lagene i Tyrkia, slik at man kan rydde opp i ting med en gang.

I år fløy hun blant annet Ole Gunnar Solskjær og Molde til Side i Tyrkia.
– Det er helt klart veldig gøy at profilerte lag og spillere skryter av det jeg tilbyr, men jeg fokuserer ikke på elitelag. Dem er det bare 16 av i Norge, breddefotballen er det viktigste, sier hun.

På rett hylle

Planleggingen av neste sesong er allerede i gang, for de aller fleste bestiller ny tur så snart de har landet på norsk jord. Selv er hun ikke helt ferdig med årets sesong.

– Det er mye som skal gjøres i ettertid med regnskap, men parallelt må neste sesong planlegges. Dette er ingen 8–16 jobb, forteller Myrvang.

Veien videre er tenkt på. Snart skal en femårsplan legges, men hva som skal skrives der er hun ikke sikker på.

– Jeg vet at jeg er på rett hylle. Det er her jeg skal være. Og jeg vet at jeg ikke skal ha noen ansatte. Utover det, hvor stor jeg skal klare å bli eller hva jeg skal utvide med, vet jeg ikke. Jeg vet bare at det er dette jeg vil fortsette å gjøre, sier hun.

Tips til andre

Intervjuet med Mette Myrvang er en del av en gründerserie som vil stå på trykk i Moss Avis i hele sommer. Alle som er intervjuet har blitt spurt om å gi andre gründere, eller personer som går rundt med et ønske om å starte for seg selv, noen tips.

Myrvangs beste tips til deg som ønsker å starte for deg selv er å tro på deg selv.

– Og du må ikke bare tro på deg selv, men også det du driver med. I tillegg er det lurt å være forberedt på at det blir mye jobb, for det blir det. Men så har man det som regel veldig gøy, sier hun.