Møte i departementet etter Peterson-konkursen

På sidelinjen Ordfører Tage Pettersen (til h.) hadde håpet på midler til omstilling etter besøket av næringsminister Trond Giske i forbindelse med Peterson konkursen. Men så langt har ikke statsråden hostet opp ei krone. foto terje holm

På sidelinjen Ordfører Tage Pettersen (til h.) hadde håpet på midler til omstilling etter besøket av næringsminister Trond Giske i forbindelse med Peterson konkursen. Men så langt har ikke statsråden hostet opp ei krone. foto terje holm

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Etter at Rec la ned fabrikken, fikk Meløy kommune 50 millioner av staten. Nå ber også ordføreren om penger til Moss etter Peterson-konkursen.

DEL

Det var i forbindelse med det nylig fremlagte reviderte statsbudsjettet at det ble klart at regjeringen ville bevilge 50 millioner til omstilling i Glomfjord i Meløy kommune etter at Rec la ned sin fabrikk der.
Etter konkursen i Peterson Paper AS kom næringsminister Trond Giske på besøk til Moss for å få en redegjørelse for situasjonen. Der krevde ordfører Tage Pettersen 25 millioner til omstilling.

Oversett

– Men det kom altså ingen ting til oss i denne forbindelse, fastslår ordfører Tage Pettersen.
– Dette til tross for at statsråden var her og fikk høre om de problemene de 260 oppsagte sliter med etter at fabrikken gikk over ende.
– Jeg hadde jo håpet at det skulle komme noe til omstilling her også. Det virker som om man på sentralt hold ikke er klar over hvor utsatt deler av industrien i Østfold er.
– Vi får bare høre at vi er en del av det sentrale Østlands-området og må greie oss selv. Det synes jeg blir for enkelt av regjeringen. Mange bedrifter i vårt fylke står overfor store utfordringer, sier Pettersen.

Han innrømmer at han nå frykter at toget er gått for å få de store summene til omstillingsprosjekter, men har likevel ikke gitt opp.

Moss kommune har nå invitert seg til et nytt møte med næringsdepartementet. Der vil man redegjorde for den vanskelige situasjonen i Mossedistriktet etter at den siste store hjørnesteinsbedriften måtte kaste inn håndkleet.

Kritikk

– Vi skal også presentere det arbeidet vi har gjort sammen med Østfold fylkeskommune og Innovasjon Norge for å få i gang regionale prosjekter i kjølvannet av konkursen. Det er viktig av vi holder trykket opp i denne situasjonen.

– Du har fått kritikk av lederen av fagforeningen ved Peterson Paper for ikke å stille nok opp for de ansatte. Hva sier du til dette?
– Jeg har tatt kontakt med lederen av NAV for å høre om arbeidet med bistand til søknader osv. går sin gang. Det har jeg fått bekreftet at er i god gjenge.
– Ellers har jeg sagt ifra til fagforeningen fra første dag at min dør står åpen hvis man vil drøfte saker og ting. Men jeg har altså ikke hørt et pip så langt, påpeker Pettersen.

Artikkeltags