Gå til sidens hovedinnhold

Norwegian trekker seg fra Rygge

Artikkelen er over 9 år gammel

Presseansvarlig på Moss Lufthavn Rygge, synes det er trist at Norwegian stopper alle sine flyvninger på Rygge fra og med januar 2012. Flyplassen jakter nå på nye aktører.

Silje Thoresen uttrykket tirsdag skuffelse over Norwegians beslutning.

 - Vi synes det er beklagelig at Norwegian nå avslutter på Rygge. Men vi respekterer selvsagt markedsgrunnlaget som ligger til grunn for beslutningen.

Ny samarbeidspartner

Thoresen var knapp i sin kommentar til moss-avis, tirsdag ettermiddag. Men innrømmet at de nå er på jakt etter andre partnere som kan tilby innenlandsflygninger.

2.januar 2012 går de aller siste flyvningene fra Rygge til Bergen og Trondheim for Norwegian.

Utenlandsrutene derimot, opphører allerede nå i månedsskiftet oktober/november.

Skuffet

- Beslutningen som ble tatt av Norwegian-ledelsen i dag, er endelig, sier kommersiell direktør Daniel Skjeldam til moss-avis.no. Han la ikke skjul på at de var skuffet.
 

-  Rygge har ikke svart til våre forventninger, sier han.

Del på Facebook

Norwegian har flydd fra flyplassen de siste tre årene, men har ikke lenger basefly på Rygge. Flygningene på flyplassen har stått for under en prosent av Norwegians totale produksjon.

- I Norwegian er vi opptatt av å tilpasse oss våre reisendes behov, både i forhold til hvilke flyplasser vi flyr fra og med tanke på rutenettet for øvrig. For det første velger mange av våre reisende i Østlandsområdet å fly fra Gardermoen. Dette førte til at vi flyttet en del av trafikken fra Rygge til Gardermoen i sommerprogrammet. Når vi nå har besluttet å kutte ut Rygge fra og med starten på 2012 skyldes det kundetilpasning og fordi vi trenger flykapasitet til andre destinasjoner i vårt rutenett, sier Daniel Skjeldam til moss-avis.no.

Lover ny aktør

Administrerende direktør Pål Tandberg i Rygge Sivile Lufthavn lover overfor f-b.no at det skal komme på plass en ny aktør som satser innenlandsruter. Han er ikke skråsikker på at innlandsmarkedet kan bli gullkantet, men skal det bli lønnsomt på en sekundærflyplass som Rygge, må det uansett brukes mindre fly - som hos Widerøe.
- Jeg snakker med forskjellige selskaper og det blir vanskelig å få til noe i vinter. Men 1. april 2012 regner jeg med at vi igjen flyr innenlands fra Rygge, sier han.

Satser på Torp?

Ifølge tb.no er Norwegian i samtaler med Sandefjord Lufthavn Torp
- Foreløpig har vi en dialog og forhandlinger med Torp. Vi har ingen ting å melde på dette tidspunktet, forteller kommunikasjonsdirektør i Norwegian Anne-Sissel Skånvik.

– Vi er i en god dialog med Norwegian, og vi trenger en avklaring i løpet av en uke eller to. Dette for å kunne planlegge og bestille plass i luftrommet, sier administrerende direktør ved Torp, Alf-Reidar Fjeld til samme avis.

Norwegian har i dag én rute fra Torp til Alicante.

"Bye Bye Norwegian"

Ryanair benytter dagens nyhet til å gi sin flykonkurrent et velrettet spark på leggen. I en pressemelding skriver Ryanairs Stephen McNamara:

- Istedenfor å klage, kutte ruter og innrømme tap i konkurransen, burde Norwegian kutte sine kostnader, kutte billettprisene og sørge for flere innkommende turister til Rygge. Men med å legge ned rutene, sender Norwegian et klart signal om at de ikke er konkurransedyktige på pris.

Del på Facebook

HVA BETYR TAPET AV NORWEGIAN FOR DEG? 
Bruk kommentarfeltet!