Martine (18) fra Moss diskuterte lederskap med statsministeren

Leder for Operasjon Dagsverk i Østfold Martine Gabrielle Flø Stave (18) fra Moss fikk møte en tidligere leder for OD, nemlig statsminister Erna Solberg.

Leder for Operasjon Dagsverk i Østfold Martine Gabrielle Flø Stave (18) fra Moss fikk møte en tidligere leder for OD, nemlig statsminister Erna Solberg. Foto:

Martine Gabrielle Flø Stave (18) fra Moss leder Operasjon Dagsverk i Østfold. Lørdag fikk hun møte statsminister Erna Solberg.

DEL

Lørdag 10. mars var 18 ungdomsledere mellom 16 og 19 år i Oslo for å diskutere lederskap med statsministeren, som også har en fortid som leder for Operasjons Dagsverk i 1979.

I følge  Solberg var møtene med global urettferdighet en vekker, og en viktig grunn til at hun valgte å bli politisk aktiv. Til tross for ulikhetene mellom rollen som statsminister og leder for en ungdomsaksjon er store, poengterte Solberg at hun i tiden som OD-leder opparbeidet seg viktige erfaringer som hun fremdeles bærer med seg den dag i dag, skriver OD-komiteen i en pressemelding.

Som leder for OD-komiteen i Østfold, har Martine ansvaret for å følge opp en rekke skoler i fylket, og syntes det var interessant å høre litt OD-historie fra statsministeren.

- Det er utrolig gøy at statsministeren i Norge tok seg tid til å møte oss. Det var spennende å høre hva Erna hadde å si om hvordan Operasjon Dagsverk fungerte i 1979, og at hun har tatt med seg mye kunnskap fra det samme som vi driver med i dag, sier OD-lederen.

Artikkeltags