Ordføreren rørt til tårer av takketale og røde roser

Paul-Erik Krogsvold (midten) ledet sitt siste bystyremøte i går og fikk rosende ord av blant andre Tage Pettersen. Fra venstre; rådmann Bente Hedum, varaordfører Knut Lindelien og sekretær Inger Olsen.

Paul-Erik Krogsvold (midten) ledet sitt siste bystyremøte i går og fikk rosende ord av blant andre Tage Pettersen. Fra venstre; rådmann Bente Hedum, varaordfører Knut Lindelien og sekretær Inger Olsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Mosseordfører Paul Erik Krogsvold (Ap) ble rørt til tårer da Tage Pettersen (H) holdt avskjedstale for ham i bystyremøtet i går.

DEL

- Jeg kan kanskje være hard enkelte ganger, men slike ting takler jeg ikke uten å bli rørt, sa en dypt beveget Krogsvold med tårer i øynene.

Han har vært ordfører i Moss i til sammen 12 år og ledet i går sitt siste bystyremøte. Pettersen fikk det ærefulle oppdraget med å holde avskjedstale for ham.
-Jeg vil takke en helt spesiell person. Han er én av oss, men innehar samtidig en spesiell rolle i bystyret og i byen. Jeg vil takke av ham som har vært en ordfører for oss alle, sa Pettersen blant annet i talen.

Første gang

Han trakk også fram at Krogsvold ble valgt inn bystyret for første gang i 1972, samme året som Pettersen selv ble født.

Fra 1988 var Krogsvold varaordfører under Bjørn Barang (Ap), og i perioden 1992–1995 var han ordfører for første gang. Så fikk han en liten pause fra ordførerstolen til fordel for Gretha Kant (H. I 2003 overtok Krogsvold klubba igjen. I går ledet han sitt siste bystyremøte. Men Krogsvold er fortsatt byens ordfører fram til det nye bystyret blir konstituert etter valget.

Utholdende

Pettersen brukte ordene utholdende og tålmodig for å beskrive den avtroppende ordføreren:

- Da tenker jeg spesielt på 2B, eller mossetunnelen som den heter nå. Denne saken har Krogsvold hatt brennende engasjement for siden begynnelsen av 1990-tallet. På tross av, ikke skjær, men store fjell har han stått i stormen og jobbet og lobbet og hatt troen.
Ifølge Pettersen vil mange mossinger trekke fram idretten hvis de blir spurt om hvilke saksområder de forbinder Krogsvold med:

- Og det er ikke uten grunn. Én ting er at han har lang fartstid i Moss Idrettslag, HK Herulf, Kambo IL, Moss Fotballklubb og Østfold friidrettskrets. Men også som politiker og ordfører har han vært opptatt av idretten og idrettens rammevilkår. Helt fram til avslutningen av sin siste ordførerperiode har han vært levende opptatt av friidrettens kår på Melløs.

Stående applaus

Etter Pettersens tale kom Anne Bramo (Frp) fram med favnen full av røde roser som hun overrakte Krogsvold som avskjedsgave fra bystyret. Alle bystyrerepresentantene reiste seg og ga ordfører Krogsvold stående applaus.

- Tusen takk! Jeg ønsker dere som skal være med videre i neste valgperiode lykke til. Jeg er glad i dere alle sammen, og nå skal vi på båttur, sa en rørt Krogsvold.

Bystyrets representanter valgte nemlig å ha årets sommeravslutning til sjøs.

Moss Avis spør Krogsvold etter møtet hvilken sak som har vært den største han har hatt i sine snart 12 år som ordfører.
- Uten tvil saken om dobbeltspor gjennom Moss og jernbanetunnel gjennom byen! Jeg håper vi nå omsider snart kan få en løsning på dette.

Del på Facebook

Artikkeltags