Sara (9) skal ha blitt forsøkt bortført på Ørejordet

FORFERDET: Sara  (foran til høyre) ble trolig forsøkt bortført da hun lekte med blant andre Celina (foran til venstre) ved Bredalbakken på Ørejordet tidlig tirsdag ettermidag. Saras tante Cecilie Tønnessen (bak til venstre) og Saras mor Trude Johansen er forferdet over episoden.

FORFERDET: Sara (foran til høyre) ble trolig forsøkt bortført da hun lekte med blant andre Celina (foran til venstre) ved Bredalbakken på Ørejordet tidlig tirsdag ettermidag. Saras tante Cecilie Tønnessen (bak til venstre) og Saras mor Trude Johansen er forferdet over episoden. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Litt før klokken 15.30 tirsdag ettermiddag skal Sara (9) ha blitt slått og forsøkt holdt igjen av to menn som løp etter henne ved Bredalbakken på Ørejordet i Moss.

DEL

Sara klarte å komme seg løs, men hendelsen var skremmende for 9-åringen.

Jenta forteller til Moss Avis at hun var veldig redd og helt skjelven. Hun sier hun hadde lyst til å gråte etter å ha blitt slått i hodet.

Men hun turde ikke, i frykt for å bli oppdaget der hun gjemte seg for de to mennene.

Moss Avis treffer Sara hjemme på Ørejordet tirsdag kveld. Der er hun sammen med en av venninnene hun lekte med da den skremmende episoden inntraff, Celina - samt mamma, pappa og tante Cecilie.

Advarer på Facebook

Saras mamma, Trude Johansen, advarer i flere grupper på Facebook om de to mennene som forsøkte å fange Sara.

Johansen har også varslet Melløs skole om den skremmende hendelsen som skjedde ved lekeplassen ved Bredalbakken:

Sara (9) lekte gjemsel («har'n-sisten») med tre venninner i alderen 9-11 år da en grå/hvit/sølvfarget varebil med grønne skilter stoppet rett ved siden av henne. To menn, en eldre og en yngre, kom ut av bilen og løp etter henne.

I følge 9-åringen skal hun ha løpt og gjemt seg. Hun ble funnet, holdt i armene og slått i hodet, før hun hun klarte å vri seg løs og gjemme seg på nytt. Da venninnene ropte etter henne, forsvant mennene.

Da løp Sara ned til venninnene og fortalte om hendelsen - og sammen løp de fire jentene til det nærmeste hjemmet, hjem til Celina.

- De kom og fortalte om hva som hadde skjedd. Jeg ringte straks til Saras mamma, som ringte politiet, forteller moren til Celina.

Politiet gjorde intervjuer

Tirsdag ettermiddag kom politiet for å intervjue både Sara og venninnene om hendelsen.

Politiet bekrefter at de mottok melding om en hendelse i Bredalbakken.

- Jeg har ikke detaljene i saken. Patruljen som var ute og snakket med jentene og foreldrene har ennå ikke skrevet ferdig rapporten, sier operasjonsleder Martin Schie til Moss Avis ved 19.30-tiden tirsdag kveld.

Tar saken på alvor

Han legger til at meldingen først skal ha gått ut på at et barn skal ha blitt slått av en voksen mann.

- Det skal ikke ha vært vitner til denne hendelsen, men om noen kan ha sett dette, så ber vi dem snarest ta kontakt med oss i politiet på 02800, sier Schie.

Han legger til at jenta ikke skal ha fått synlige skader.

- Vi tar dette på alvor. Vi har opprettet sak og ønsker oss tips, sier Schie.

Skremte foreldre

Mødrene til Sara og Celina, samt Saras tante er forferdet over episoden, som de alle oppfatter som et bortføringsforsøk.

- Dette er helt forferdelig! Kjempetrist at barn ikke kan få leke alene ute uten å oppleve noe sånt, sier moren til Celina.

- Dette er skremmende og jeg blir bekymret. Dette er sånt du ikke tenker skal skje med ditt barn, sier Trude Johansen.

- Det kryr jo av unger som er ute og leker på Ørejordet, så dette er skummelt. Barna er jo det kjæreste vi har, sier Saras tante, Cecilie Tønnessen.

Artikkeltags