Oslo Ess spiller akustisk på Tivoli

TIL MOSS: Oslo Ess spiller på Tivoli Sportsbar fredag.

TIL MOSS: Oslo Ess spiller på Tivoli Sportsbar fredag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Vokalist og gitarist i Oslo Ess, Åsmund Lande, håper publikum vil synge med når bandet inntar Tivoli Sportsbar fredag kveld.

DEL

Oslo Ess sparker igang sin akustiske Norgesturne på Tivoli Sportsbar i Moss fredag kveld. Dette er den første av 12-15 akustiske konserter de skal ha rundt i landet før jul. Bandet skal blant annet innom Nordfjordeid, Hadeland og Hønefoss før de avslutter med den årlige konserten på Rockefeller hvor bandet har gjort stor suksess med det akustiske formatet.

– Det er fem år siden sist vi var på akustisk turne, og nå har vi laget nye akustiske versjoner av flere låter og kost oss veldig mye med det, sier Åsmund Lande, som ikke legger skjul på at ikke alle låtene egner seg like godt i akustisk drakt.

– Men vi har jo lyst til å ha med de mest populære låtene, sier han.

Liveopptak

Planen er å ta opp noen av konsertene med tanke på produksjon av et nytt livealbum. Og det begynner de med allerede i Moss.

– Så fredag kan man være deltaker på en live-innspilling, sier Lande som håper publikum er klar for å synge med.

– Vi har med oss ekstra folk på fele og tangenter, men trenger korister, sier han.

Selv om uttrykket blir annerledes enn på rockekonsertene, er ikke stemningen nødvendigvis så forskjellig.

– Da vi spilte akustisk på Krøsset i Oslo i forrige uke, sang publikum med fra første strofe. Så da minner det litt mer om rockevarianten av bandet. Men andre ganger, hvis vi for eksempel spiller på kulturhus, kan det være sånn at folk heller sitter stille og lytter.

Oslo Ess har tidligere spilt både i salen og i kjelleren på Tivoli.

– Jeg liker salen oppe på Tivoli godt. Den er veldig flott.

Bandet har også spilt på Kråkereiret ved et par anledinger.

– Vi har bare gode minner fra å spille i Moss, og folk pleier å være i god stemning. Og så er jeg fra Vestby, så det er ikke så lang hjemmefra. Mor og far kommer sikkert også til å være i salen, sier Lande. 

Artikkeltags