«Elias» måtte rykke ut til båt på grunn ved Bastøy

Foto:

DEL

Redningsskøyta 159 «Elias» melder ved 18:15-tiden søndag at de går for å bistå en båt som har gått på grunn ved Bastøy.

– Vi har nå slept den uheldige båteieren til Åsgårdstrand, melder båtfører Rune Pedersen i «Elias» til Moss Avis søndag kveld.

– Båten hadde gått over en grunne og motoren hadde gått ned i  og fått skader. Heldigvis klarte båtføreren å få kastet ut dreggen, så det var ikke snakk om noe dramatikk, sier Pedersen.

Han kan ellers fortelle om at de har slept en båt uten styring til Fuglevik tidligere på søndagen.

– Det var hyttegjester som hadde mistet styringen. De lå og drev langt ute. Vi fikk slept dem inn til Fuglevik, forteller Pedersen til Moss Avis ved 19:30-tiden.

Da var Pedersen og resten av mannskapet bestående av bestmann Svein Nilsen, bestmann Thore Gjesti Olsen og matros Jostein S. Hagen på vei til to nye oppdrag.

– Vi er på vei til Bile for å hjelpe en motorfører som har hatt problemer. Og så skal vi videre til en annen båtfører i trøbbel ved Holmestrand etter det, sier Pedersen.

Han legger til at det har vært en søndag på det jevne med tanke på at det har vært fint vær og fellesferie. Lørdagen var derimot mer hektisk for «Elias».

– Vi var ikke ombord da, men «Elias» bisto under på lørdagens dramatiske båtbrann utenfor Hvitsten der en kvinne i 50-årene omkom, forteller Pedersen.

Artikkeltags