Klokken 21.05 torsdag kveld gikk en 32 fots tresnekke ned utenfor Holmestrand.

– Redningsskøyta Elias fikk melding fra Hovedredningssentralen klokken 20.45, og var på stedet klokken 21.05, forteller skipper Richard Andersen.

Da redningsskøyta, som til daglig er stasjonert i Moss, kom frem, var båten allerede på vei ned. Føreren var tatt hånd om.

– Båten var i veldig dårlig forfatning, og vi klarte ikke å redde den. Vi hadde egentlig tenkt å få den inn på grunt vann og heve den senere, men den gikk rett ned, sier Andersen.

Vrakrester

Redningsskøyta tok seg imidlertid av opprydding av vrakrestene.

– Det var mange andre vrakdeler i vannet rundt. Taket på styrhuset lå og fløt, og det klarte vi å få inn til Holmestrand, sier han.

RS Elias var i Horten da de fikk meldingen fra Hovedredningssentralen.

– Fra vi fikk meldingen til vi var der gikk det 20 minutter, men jeg vet ikke hvor lenge føreren hadde ligget i vannet. Det var noen ungdommer som hadde sett han og varslet en skjærgårdsjeep. Føreren av skjærgårdsjeepen tok han opp i båten og fraktet han inn til land, hvor han ble tatt hånd om av helse og politi, sier han.

Politioverbetjent Harald Steinar Moe i Sør-Vest politidistrikt forteller at mannen ble tatt hånd om av familien.

– Etter det vi kjenner til, skal alt stå bra til, sier han.

Han forteller at politiet har fått opplysninger om at båten ble sjøsatt i går, og at grunnen til at den tok inn vann trolig var at den ikke hadde rukket å trutne.

– Trebåter må trutne slik at plankene utvides. Så det var mest sannsynlig grunnen, sier han.