Politiet bekrefter at mistenkelig pakke var skarp bombe med hensikt til å skade mennesker

ANGREP MOT POLITIET: Politiet bekreftet torsdag et det var en skarp bombe som ble sendt til politihuset i Ski onsdag morgen. Fra venstre: Svein B. Husdal, politioverbetjent, politimester Steven Hasseldal og politiadvokat Bjørn Thune. Bildet er hentet fra tv-sendingen.

ANGREP MOT POLITIET: Politiet bekreftet torsdag et det var en skarp bombe som ble sendt til politihuset i Ski onsdag morgen. Fra venstre: Svein B. Husdal, politioverbetjent, politimester Steven Hasseldal og politiadvokat Bjørn Thune. Bildet er hentet fra tv-sendingen. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

På en pressekonferanse på politihuset i Ski torsdag kunne politimester Steven Hasseldal fortelle at det var en skarp bombe som ble sendt i posten til politiet onsdag morgen. - Et alvorlig angrep på politiet, sier Hasseldal.

DEL

Hasseldal sier politiet ser svært alvorlig på hendelsen og at de nå har satt i gang tiltak for å sikre flere av sine ansatte. De skal foreløpig ikke ha siktede i saken, men har sikret seg en rekke tekniske spor.

På pressekonferansen torsdag bekreftet også Hasseldal at det er snakk om en sprengladning som var designet for å gå av når pakken ble åpnet og som hadde til hensikt å gjøre skade på mennesker.

– Dette er en svært alvorlig og straffbar handling. Pakken var ikke ment for å skremme, men for å drepe, sa politisjefen til ØB etter pressekonferansen

– Heldigvis fattet de ansatte mistanke før esken ble åpnet, sa Hasseldal. Han forteller at de startet etterforskning allerede onsdag.

– Jeg kan av hensyn til etterforskningen ikke gå inn på detaljer om konstruksjonen på sprengladningen. Det dreier seg om en svært alvorlig, straffbar handling. Vi anser dette som et angrep på politiet med stort skadepotensial. Vi har derfor satt av en stor etterforskningsgruppe som skal jobbe med dette, sa politimester Hasseldal.

Pakken ble levert til postmottaket på Ski politistasjon onsdag morgen ved 08:00-tiden. Etter dette ble politihuset evakuert og bombegruppen ble tilkalt.

Se pressekonferansen fra politihuset i Ski i reprise

De valgte til slutt å destruere pakken ved hjelp av et skudd, og pakken har siden vært til undersøkelse.

Pakken skal ha blitt sendt til politihuset via ordinær post og levert til politihuset av en av postens egne sjåfører ved 08:0+0-tiden. Det var først ved åpning ved 0900-tiden det ble fattet mistanke.

Politiadvokat Bjørn Thune sa på pressekonferansen at dette er en spesiell sak.og at strafferammen er minimum ti år.

– Det er sjelden vi ser slike saker i Norge, sa Thune.

Artikkeltags