33 år gammel mann døde etter knivstikking i Moss

VIDEO: En person er kritisk skadet etter knivstikking på Jeløy og fraktes med luftambulanse til Ullevål Universitetssykehus.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Politiet har pågrepet en person etter at en mann (33) ble knivstukket og drept i Moss. Politiet har tatt beslag i en kniv de antar er drapsvåpenet.

DEL

SISTE: Politiet i Østfold melder at den fornærmede klokka 00.55 ble erklært død som følge av skadene. De pårørerende er varslet.

Etterforskningen av saken gjenopptas med full styrke tirsdag morgen, og det skal blant annet gjennomføres kriminaltekniske undersøkelser, samt avhør av den pågrepne og vitner, opplyser Østfold-politiet tirsdag morgen. 

Klokken 11:30 tirsdag skal det være pressekonferanse på politihuset på Grålum. Vi sender live fra den.

Fløyet til Ullevål

Klokken 19.15 ble den kritisk skadde mannen fraktet ned til Sjøbadet, der han ble hentet med ambulansehelikoteret og fraktet til Ullevål Universitetssykehus.

- Vi fikk melding om at en mann var knivstukket og rykket ut. I den aktuelle leiligheten påtraff politiet tre menn, der en av de tre var knivstukket. Gjerningsmannen og den tredje personen ble pågrepet. Alle tre kjenner hverandre, men vi vet ingenting om foranledningen til knivstikkingen, sier innsatsleder Stig Øvergård til Moss Avis.

Gjerningsmannen ble umiddelbart pågrepet. Mannen (37), har nå status som siktet for drapsforsøk. Han blir mest sannsynlig fremstilt for varetektsfengsling onsdag. Politiet har tatt beslag i en kniv, som de antar kan være drapsvåpenet. De vil imidlertid ikke gå i detalj på hva slags kniv som skal være brukt som drapsvåpen. Den pågrepne 37 år gamle mannen er kjørt til Østfoldpolitiets sentralarrest på Grålum i Sarpsborg, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

De involverte skal være kjenninger av politiet.

Kirurg på stedet

Ambulansepersonell jobber intens for å hjelpe den kritisk skadde personen.

Ambulansepersonell jobber intens for å hjelpe den kritisk skadde personen. Foto:

Klokken 18.40 landet ambulansehelikopteret på stranda på Sjøbadet i Moss, og helsepersonellet ble fraktet opp til leiligheten der de utførerte livreddende arbeid på den skadde personen, meldte vår reporter på stedet. Den skadde mannen ble behandlet i én time på åstedet av leger fra Seaking og luftambulansen. En kirurg som tilfeldigvis var i nærheten hjalp også til med livreddende arbeid, før den livstruende skadde mannen ble sendt videre med luftambulansen til Ullevål sykehus.

Innsatsleder forteller at han så at den skadde hadde ett knivstikk i brystregionen, men kan ikke si noe om han har blitt stukket flere steder. Spor på stedet tyder å at mannen blødde kraftig.

Etterforskningen i gang

Politiet har stengt av leiligheten, og kriminalteknikere er på plass for å sikre spor fra hendelsen. Det er startet etterforskning, og den siktede mannen vil bli avhørt i løpet av kvelden, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

Det er mandag kveld for tidlig å si noe mer om hendelsesforløpet. 

Det er kun mannen i midten av 30-årene som er pågrepet. Politiet har ingen grunn til å tro at flere er involvert, men sier de samtidig ikke utelukker noenting.

Et vitne til hendelsen er på grunn av omstendighetene innbrakt til politiet for å avhøres.

Har pågrepet én person

Politiet i Moss rykket ut til  leiligheten i Øisteinsgate på Jeløy i Moss da det kom inn melding klokken 18.03 om at en person var blitt knivstukket.

Politi og ambulanse kom raskt til stedet, og første politipatrulje meldte klokken 18.15 at de tok seg inn i leiligheten sammen med ambulansepersonell. Der fant de en mann med alvorlige knivskader. Det ble umiddelbart satt i gang livredde førstehjelp.

Politiet rykket  inn i leiligheten bevæpnet med skjold og våpen.

Mannen som ble knivstukket bodde ikke leiligheten.

Tilstanden til den skadde personen er kritisk, og helsepersonell fra to ambulansehelikoptere var med på den livreddende innsatsen.

Tilstanden til den skadde personen er kritisk, og helsepersonell fra to ambulansehelikoptere var med på den livreddende innsatsen. Foto:

Nabo ringte politiet

Det var en nabo som varslet politietAMK-sentralen hendelsen, etter at han hørte skrik.

- Jeg kom hjem fra jobb og påtraff en mann og en kvinne ved inngangspartiet ved boligen. De var i en heftig krangel, forteller naboen til Moss Avis.

Deretter gikk naboen inn leiligheten sin, kort tid etter hørte han skrik fra leiligheten hvor mannen i 30-årene ble knivstukket. Da ringte naboen til politiet.

Klokken 18.50 ble den pågrepne gjerningsmannen fraktet bort fra stedet.

Politiet er interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner eller andre som har opplysninger i saken. Disse kan ta kontakt med politiet på telefon 69 02 70 00.

Artikkeltags