Frykter mindre synlig politi i Moss

BEKYMRET: - Vi frykter at mindre synlig politi i Amfi Moss og Moss sentrum blir konsekvensen av nærpolitireformen, slik det ser ut nå, sier Anders Boye Fredriksen, tillitsvalgt for politiet i Moss.

BEKYMRET: - Vi frykter at mindre synlig politi i Amfi Moss og Moss sentrum blir konsekvensen av nærpolitireformen, slik det ser ut nå, sier Anders Boye Fredriksen, tillitsvalgt for politiet i Moss. Foto:

Tillitsvalgte frykter at konsekvensen av nærpolitireformen vil bety mindre synlig politi i Moss sentrum.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

- Slik det ser ut nå, er vi redde for at den uformelle samtalen mellom politi og publikum i stor grad vil bli borte. Vi frykter at konsekvensen av nærpolitireformen blir at vi ikke lenger kan gå rundt i Amfi Moss og resten av Moss sentrum men bare ta nødoppdrag, sier Anders Boye Fredriksen, tillitsvalgt for politiet i Moss.

Han legger til at ingen beslutninger er tatt foreløpig. Men det er laget en ressursrapport, som sier noe om synlig ordenspoliti ute i gatene. Med den som bakteppe frykter de tillitsvalgte at det blir tynt med nærpoliti i bybildet i framtiden.

Les også: Hasseldal vil legge Råde til Moss politistasjon

Verst i Halden

Til NRK Østfold sier tillitsvalgte i politiet at Halden kan bli aller hardest rammet. Halden med sine 30.000 innbyggere kan risikere å bli stående helt uten politibemanning deler av uken.

- Og hvordan tror dere nærpolitireformen vil slå ut for Moss? Blir det like tynt med politi i bybildet her som det ser ut til å bli i Halden?

- Vi frykter at det i hvert fall ikke blir noen økning i bemanningen her, og at Moss blir stående på stedet hvil når det gjelder bemanning. Når Vansjø lensmannskontor legges ned, må vi dermed dekke Rygge, Våler og Råde i tillegg til Moss, med den bemanningen vi i dag har i Moss, svarer Boye Fredriksen.

Les også: Nå er det bestemt: Vansjø lensmannskontor legges ned

Maner til ro

Politimester Steven Hasseldal sier til NRK Østfold at det er synd at de tillitsvalgte trekker konklusjoner allerede nå.

- Vi må vente til vi får budsjettet for 2017, til vi har sett fordelingen av de nye stillingene, og til vi ser det store bildet. Det er for tidlig å konkludere hvordan bemanningen vil være på de ulike tjenestestedene. Vi vet heller ikke hva politidirektøren vil foreslå av struktur, sier Hasseldal til NRK Østfold.

Artikkeltags