Politihuset i Ski evakuert etter funn av mistenkelig gjenstand - Pakken er nå uskadeliggjort

SPERRET AV: Politihuset i Ski er sperret av etter funn av mistenkelig gjenstand. Bombegruppa skal være på plass.

SPERRET AV: Politihuset i Ski er sperret av etter funn av mistenkelig gjenstand. Bombegruppa skal være på plass. Foto:

Av

Den mistenkelig pakken er nå uskadeliggjort, men bombegruppa har tatt med seg deler av pakken for videre undersøkelser.

DEL

Rundt klokken 16.20 melder politiet på Twitter at bombegruppa har tatt med seg deler av pakken for videre undersøkelser, og at sperring og evakuering ved politihuset nå er opphevet. Politiets teknikere jobber videre med åstedet.

– Alle de som til nå har vært evakuert fra sin arbeidsplass, blir nå sendt hjem. Publikumsdelen av politihuset blir stengt resten av dagen. Vi regner med å ha åpent for publikum i morgen tidlig, sa innsatsleder Arve Hermansen til Østlandets Blad onsdag ettermiddag.

TIDLIGERE:

Klokken 14:02 opplyste politiet at bombegruppa hadde skutt mot pakken.

– Det er elementer i pakken som gjør at de må undersøke den nærmere. Dette vil ta minimum én time og evakueringer og sperringer opprettholdes inntil videre, sa politiet.

Politiet meldte på twitter ved 10:45-tiden at bombegruppa var på stedet for å undersøke gjenstanden og like etter meldte de at situasjonen fortsatt var uavklart.

Poitiet i Øst meldte på twitter ved 10:25-tiden onsdag at kundemottaket ved politihuset i Ski, som huser hele Øst politidistrikt, var evakuert.

Årsaken skulle være at de hadde oppdaget en uidentifisert gjenstand inne på huset som måtte undersøkes nærmere.

– Vi undersøker hva det er nå. Vi har også bedt om bistand fra sentrale bistandsressurser, sa operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt til VG.

Foto:


VG meldte at gjenstanden antagelig hadde kommet via posten. De meldte også at halve politihuset var evakuert. Det skal utgjøre cirka halvparten av de ansatte på politihuset, ifølge Sandberg.

Politiet i Øst er slått sammen av tidligere Follo, Romerike og Østfold politidistrikter. Distriktet dekker fylkene Akershus (unntatt Asker og Bærum) og Østfold. Hovedkontoret ligger i Ski.

Artikkeltags