Har undertegnet avtale for region Viken

Fylkesordfører i Buskerud Roger Ryberg, fylkesordfører i Akershus Anette Solli og Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth er fornøyd med resultatet av Viken-forhandlingene.

Fylkesordfører i Buskerud Roger Ryberg, fylkesordfører i Akershus Anette Solli og Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth er fornøyd med resultatet av Viken-forhandlingene. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fylkene Østfold, Akershus og Buskerud er enige om å etablere Viken som en felles region. De legger til grunn at Oslo også blir med.

DEL

Avtalen legger blant annet til grunn at Akershus/Oslo får regionhovedstaden i Viken, at Buskerud får rundt 130 nye arbeidsplasser og at Østfold får fylkesmannsembetet og ansvar for plan, miljø- og næringssaker.

– Jeg er veldig fornøyd med at vi har kommet i mål med forhandlingene. Dette er en god avtale for både Østfold og de to andre fylkene, sier Østfolds fylkesordfører Ole Haabeth i en pressemelding.

Viken ønsker å ta over flere oppgaver fra staten, blant annet tilknyttet samferdsel, naturressursforvaltning og næringsutvikling.

Målet er felles og effektive transportløsninger, og partene i Viken ønsker å lede an i det grønne skiftet, heter det i meldingen.

Selv om forhandlingsutvalget nå har avsluttet sitt arbeid i enighet, gjenstår en del arbeid før Viken eventuelt realiseres.

I desember fatter de tre fylkestingene vedtak om en endelig sammenslåing eller ei. Regjeringen legger fram sitt forslag til ny kommune- og regionstruktur våren 2017. Først etter dette begynner en eventuell sammenslåingsprosess. (©NTB)

Artikkeltags