Utvider søket etter savnet 86-åring i Marker: – Aktuelt å sette inn flere ressurser

Politiets operative leder på stedet Per Olav Tjore sier til Smaalenenens Avis at søksområdet blir utvidet.

Politiets operative leder på stedet Per Olav Tjore sier til Smaalenenens Avis at søksområdet blir utvidet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MARKER/Smaalenenes Avis: Klokken 19.30 lørdag kveld meldte politiet at man søker etter en savnet mann i Marker. Status mandag formiddag er at mannen fortsatt ikke er funnet. Rundt 40 frivillige, 25 fra Heimevernet og en del politiressurser leter nå etter mannen.

– Vi har utvidet søkeområdet. Det blir gradvis utvidet, og vi må gjøre oss grundig ferdig med området vi har søkt gjennom. Det er et utfordrende terreng, og mye av søket har foregått i mørket. Derfor må vi søke dobbelt i dagslys, sier politiets operative leder på stedet Per Olav Tjore til Smaalenenes Avis.

Han sier at det er aktuelt å sette inn enda flere folk og ressurser.

– Vi må fortsette å bruke dagslyset så mye vi kan, og se hvor langt vi kommer. Deretter blir en ny vurdering for veien videre tatt, sier Tjore.

Ingen spor

Et Sea King-helikopter var vært med i søket i to omganger. I går var også politihelikopteret i Marker og søkte. Det blir vurdert nytt helikoptersøk i dag. På svensk side har det også blitt brukt svensk politihelikopter.

Savnede har nå vært ute i to netter. Hvor stort er håpet om å finne ham i live?

– Vi leter fremdeles etter en mann i live, men vi må ta vurderinger på det etter hvert. Hundene har ikke kommet på sporet av ham, og ikke gjort noen funn som kan gi oss retning i søket. Vi har ingen funn eller spor etter ham etter forsvinningen, sier den operative lederen.

Utenom bistanden fra et svensk politihelikopter, har ikke leteaksjonen fått hjelp fra svenskene. Norske frivillige leter på svensk side av grensen.

– Det norske forsvaret kan ikke umiddelbart gå inn i Sverige å lete. Det kan la seg løse, men vi har foreløpig valgt å bruke Heimevernet på norsk side, og frivillige ressurser på svensk side, kommenterer Tjore.

– Hvordan er terrenget?

– Terrenget er til dels ulendt og vanskelig. Det har vanskeliggjort søket, spesielt i mørket, svarer han.

Så langt har det ikke vært snakk om å trappe ned aksjonen, men den vurderingen vil bli gjort etter hvert.

Politiet ber beboere og hytteeiere om å gå gjennom hytter, boder, uthus og andre krypinn i Rømskog og nordre deler av Marker.

Artikkeltags