Gå til sidens hovedinnhold

Politiet jobber med å få klarhet i motivet for knivdrapet

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag klokken 11:30 holdt Østfoldpolitiet pressekonferanse om knivstikkingen i Moss. Der kom det frem at både den knivdrepte og den siktede var kjenninger fra rusmiljøet og at de begge hadde en rekke dommer på seg fra tidligere.

Den 33 år gamle mannen som ble knivstukket i en leilighet i Moss tirsdag kveld ble kl. 00.55 natt til tirsdag erklært død på operasjonsbordet som følge av skadene. Hans pårørende er varslet.

Etterforskningen av saken ble gjenopptatt med full styrke i morgentimene tirsdag, og det skal blant annet gjennomføres kriminaltekniske undersøkelser, samt avhør av den pågrepne og vitner i løpet av tirsdagen.

Ønsker flere vitner

Politiet er fremdeles interessert i å komme i kontakt med eventuelle vitner eller andre som har opplysninger i saken og særlig personer som har vært i kontakt med siktede og avdøde de siste dagene og spesielt mandag.

Disse kan ta kontakt med politiet på telefon 69 02 70 00.

I sakens anledning inviterer politiet også til en pressebrief på politihuset Grålum klokken tirsdag formiddag.

På pressekonferansen bekreftet politiet at både den siktede og den drepte var kjenninger av politiet fra før, og at de begge har flere dommer på seg fra tidligere.

Motivet er uklart

Av hensyn til etterforskningen ønsket ikke Østfoldpolitiet å kommentere hva slags type dommer den siktede og den drepte skal fått tidligere.

Nå jobber politiet med å finne ut av motivet for knivstikkingen. De utelukker ikke at sjalusi er ett av motivene. At den siktede skal ha handlet i nødverge, er også noe de etterforsker nå. 

Moss Avis har tidligere skrevet at naboer hørte både krangling og skrik forut for knivstikkingen.

Politiet ønsket ikke på pressekonferansen å kommentere hvorfor de tre mennene oppholdt seg sammen i leiligheten i Øisteinsgate. Men alle tre skal fremdeles ha vært inne i leiligheten da politiet kom på plass mandag ettermiddag.

På pressekonferansen kom det derimot frem at det skal ha vært gjort forsøk på livredning også inne i leiligheten før politiet og ambulansepersonell kom til stedet. Det skal også være ringt til politiet om knivstikkingen inne fra leiligheten.

Udramatisk pågripelse

Knivstikkingen skal ha skjedd i leiligheten til en 59 år gammel mann som også har hatt en tilknytning til rusmiljøet i Moss. Mannen skal også ha vært tilstede i leiligheten under knivstikkingen. Han ble avhørt og så dimittert mandag kveld. Og har nå status som vitne.

Politiet fortalte på pressekonferansen at pågripelsen av den siktede var udramatisk.

Siktede skal etter planen avhøres i løpet av tirsdagen. Fengslingsmøte av siktede onsdag.

En lege undersøkte den pågrepne og vurderte som forsvarlig å putte han i politiarresten på Grålum.

Den pågrepne 37-åringen er siktet for forsettlig drap.

Kommentarer til denne saken