Nå blir det dansegalla med Rune Rudberg Band og Ole Ivars i Østfold

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Det har vært underholdning i Stjernehallen i Fredrikstad tidligere, men dansefoten skal for første gang utfordres av Rune Rudberg Band og Ole Ivars 29. april. Dansegallageneral Dag Solheim håper på rundt 1000 gjester.

DEL

Mannen med mange roller skal nå friste folk og deres danseskills. Han har sørget for å alliere seg med en lokal mann, som attpåtil spiller hos Rune Rudberg.

Trommeslager Ketil Fog har gitt arrangøren noen gode råd, for han vet hva som fungerer og ikke. Og i april vet du om Rune Rudberg og bandet har vunnet Melodi Grand Prix eller ikke. For Fredrikstad er representert i to band i årets norske finale. Hos Åge Sten Nilsen og Ammunition er jo Jon Pettersen gitarist.

Aktiv sesong

Solheim peker på at Stjernen denne sesongen har hatt flere tiltak utenom aktiveten i hallen, og han tror at sesongavslutningen kan bli ellevill.

– Vi startet jo sesongen med kickoff og Henning Kvitnes, deretter har vi avviklet Winter Classic-uke, det er Stjernengalla på Scandic City 11. mars og vi avslutter med dansegalla i april. Vi tror en tilbud mer sentrumsnært kan friste, mener Solheim.

– Det bør være fristende for danseglade mennesker med et slikt tilbud. I januar kom det 700 på dansegallaen på Quality i Sarpsborg, minner Ketil Fog om.

Han har tatt på seg en hjelperrolle for Stjernen.

– Vi har satt ned en egen arbeidsgruppe for å ha kontroll på dansegallaen. Og det er med folk i posisjoner som har tatt seg av store formater før, sier Solheim.

Stort dansegulv

Banearealet i Stjernehallen er 1.800 kvadratmeter, og rundt 320 av dem settes av til scene og ytterligere 300 til dansegulv. Det betyr nesten 1.200 kvadratmeter til bord, stoler og benker.

– Vi legger ut 800 billetter til å begynne med, og erfaringen tilsier at ikke alle vil sitte ved et bord, men noen setter seg på tribunen. Og vi skal jo ha andre arealer tilgjengelige også. Blir det en fin lørdag, så søker kanskje noen utendørs i større grad også, sier Solheim.

Les også: Death by Unga Bunga og Torgeir & Kjendisene nominert til Spellemannprisen 2016

Litt mer hest

Ole Ivars er legendariske i Danseband-Norge. Rune Rudbergs låtsmak vipper langt mer over mot country, med pop og rockeelementer. Lokale Bøckmanns utgjør det tredje musikalske innslaget.

– Vi bør nok kalle oss danseband med tydelige bånd til country. Så vi dekker et annet behov og en annen nisje enn det Ole Ivars gjør. Men vår musikk er ikke mindre dansbar av den grunn, hevder Fog.

Han har også vært fast inventar hos Vigdis og Frank Wisurs Abba-suksess og «Sommaren är kort»-prosjektet.

Til daglig jobber han på akuttavdelingen til Sykehuset Østfolds ungdomspsykiatriske avdeling.

Artikkeltags