Reddet ut hestene, men mistet millionverdier i låvebrann

  Av og
  Artikkelen er over 4 år gammel
  DEL

  MYSEN: – Jeg fikk ut hestene og en lastebil, men så ingen ting der inne, forteller eieren av gården Langebrekke like nord for Momarken travbane.

  Låven var ikke til å redde da det brøt ut brann ved 16.30-tiden i dag.

  – Det er verdier for millioner der inne, kan den fortvilte eieren opplyse da smaalenene.no snakket med ham foran flammehavet.
  Da jobbet han med å få overblikk over situasjonen.

  Hestene som ble jaget ut, løp over et jorde og politiet sperret fylkesvei 128 ved Momarken travbane inntil det var kontroll på dyrene. Gården har også sauer, men de befant seg ute.

  Voldsom brann

  En nabo av Langebrekke gård opplyser at han så brannen herje i andre etasje av låven før den fikk tak også i første etatsje.

  – Mye kan tyde på at brannen åt seg nedover, sier naboen.

  En annen nabo mener brannen må ha utviklet seg raskt. Han var ute og jobbet ved 16-tiden. Ved 16.30-tiden slo flammene opp av taket.

  Brannen utviklet seg til full overtenning, og politiet måtte opprette sikkerhetssone rundt bygningen. Blant annet skal det ha vært frykt for at diesel kunne eksplodere.

  – Brannmannskapene har i starten konsentrert seg om å berge våningshus og andre bygninger framfor å slokke selve låven, opplyser politiets skadestedsleder Geir Arne Nessa til smaalenene.no (saken fortsetter under bildet)

  Bistand fra Askim

  Eidsberg brann og redning fikk assistanse fra Askim brannvesen under slokningsarbeidet. Også politi og ambulanser var på stedet og det ble opprettet sikkerhetssone rundt skadestedet.

  Det var god tilgang med vann fra Brandsrudveien som ligger like ved siden av Torperveien.

  To timer etter at brannen ble meldt var bygningen rast sammen og varmen avtatt.

  To beboere på stedet ble sendt til henholdsvis Askim legevakt og Kalnes-sykehuset for en sjekk, etter mulig innåndingav røyk.

  Ved 19-tiden avsluttet politiet på stedet, mens brannmannskapenefortsetter videre slukkearbeid.

  Åstedsundersøkelser vil tidligst bli foretatt mandag.

  Artikkeltags