Kan flytte tilbake etter evakuering i Fredrikstad sentrum

  Av
  Artikkelen er over 3 år gammel

  Politiet mottok onsdag ettermiddag en melding om bombetrussel mot Quality Hotel. Onsdag kveld er faren avblåst.

  DEL

  Bombegruppa måtte tilkalles etter at politiet fikk melding om en bombetrussel mot Quality Hotel i Fredrikstad klokken 14:39 onsdag ettermiddag. Tungt bevæpnet politi evakuerte både Quality Hotel, OBOS-bygningen og nabobygningen der blant annet Medietilsynet og Peppes Pizza holder til.

  – Det er en spesifikk trussel som vi betrakter som en bombetrussel. Vi evakuerer hotellet med ansatte og gjester og ber folk om ikke å oppsøke området, sa Øystein Stavdahl Paulsen i Østfold politidistrikt til Fredriksstad Blad litt etter klokken 15.30. Han vil ikke gå inn på hvordan trusselen mot hotellet lød.

  Området ble sikret i påvente av bistand fra bombegruppa, og klokken 16:56 var politiets bombegruppe på plass i Fredrikstad. Trusselsamtalen skal ha blitt ringt inn fra en telefonkiosk i Løkkegata ved bussterminalen, og innringeren var en mann. Ifølge Fredriksstad blad ble telefonkiosken sperret av ved 17.20-tiden.

  Vil ha tips

  Politiet ber om tips fra publikum om personer og unormal adferd ved telefonkiosken i tidsrommet før og etter klokken 14:39. De er også interessert i video fra bilister som har dashbordkamera, og som har kjørt i området både før og etter klokken 14:45.

  Klokken 18:45 melder politiet på Twitter at bombegruppa har avsluttet søket på og ved hotellet uten funn. Sperringer og evakuering opphører, og evakuerte beboere kan flytte hjem. Saken blir overtatt av Fredrikstads politistasjon for videre etterforskning. Fokuset blir å finne gjerningspersonen/e og motivet bak handlingen. Politiet er fortsatt svært interessert i tips fra publikum til adressen post.ostfold@politiet.no.

  Evakuert

  Publikum ble bedt om å holde seg borte fra det evakuerte området, som ble sperret av for ordinær trafikk etter at bombetrusselen ble ringt inn onsdag ettermiddag.

  Gjestene fra Quality ble flyttet til Scandic Hotel City.

  – Det råder lett forvirring her, de evakuerte har ikke fått beskjed om hva dette gjelder, sa et øyenvitnet til Fredriksstad Blad.

  Klokken 15:30 onsdag ettermiddag  hadde politiet ankommet stedet i pansret kjøretøy.

  Ringte inn trusselen

  Rådhuset ble først evakuert, men klokken 15.35 skal de ansatte der ha fått lov av politiet til å vende tilbake til arbeidsplassene sine.

  Øyenvitner forteller at det i det første kvarteret var evakuerte som gråt da de var samlet på P-plassen.

  Ifølge politiet ble trusselen ringt inn klokka 14:42 til politiets telefon 02800. Klokken 16.30 blir tidspunktet korrigert til klokken 14:39.

  Trafikk-kaos

  Avsperringen av store av sentrum for trafikk midt i rush-tiden har fått store følger. Innringere meldte klokken 15.45 at trafikken sto bom stille i kilometervis rundt sentrumkjernen.

  – På riskvei 109 står trafikken helt opp til Østfoldhallen.

  – Mot sentrum fra Østsiden står køene til Lundheim og Begby, foreller en annen kilde klokken 15.47.

  Lange bussforsinkelser

  Det fører til at heller ikke bussene kom seg av flekken. På Østfold Kollektivs ruteopplysning meldtes det om lange forsinkelser.

  – Det er ganske mye forsinkelser. Nesten ingen busser kommer ut eller inn til Fredrikstad. På den ene ruta har vi nesten 35 minutters forsinkelse akkurat nå, opplyses det ved ruteopplysningen til Østfold Kollektiv ved 17-tiden.

  – Er det noen ruter som er hardere rammet og noen som går litt lettere?

  – Nei, dessverre. Det ser ut som om det er like ille over alt. 109-veien er iallfall fullbooket med trafikk akkurat nå. Og Timexpressen, særlig linje 6,  har ingen muligheter til å kjøre inn til byen for å komme videre akkurat nå, ble det opplyst ved 17-tiden.

  Artikkeltags