Østfold nominert til klimapris

TOPPNOMINERT TIL KLIMAPRIS: Østfolds utlånsordning for fossilfrie anleggsmaskiner.

TOPPNOMINERT TIL KLIMAPRIS: Østfolds utlånsordning for fossilfrie anleggsmaskiner. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Østfold fylkeskommune er blant de fem toppnominerte til Årets lokale klimatiltak 2018, med prosjektet "Test av fossilfrie anleggsmaskiner".

DEL

Det er store klimagassutslipp fra anleggsarbeid over hele verden. Østfolds utlånsordning for fossilfrie og utslippsfrie maskiner til en rekke kommuner og andre aktører bidrar til å øke bruken av klimavennlige alternativer.

Norge er blant de første landene i verden som tar i bruk fossilfrie anleggsmaskiner, og Østfold ligger langt framme med sitt prosjekt. Nå er fylkeskommunen blant de fem toppnominerte til prisen «Årets lokale klimatiltak» i 2018. De andre nominerte er Bergen, Båtsfjord, Flora og Trøndelag.

I alt kom det inn 22 søknader til konkurransen, som i år arrangeres av Miljøstiftelsen Zero, KS og Kommunalbanken i fellesskap.

– Alle de nominerte prosjektene bidrar til et nødvendig teknologiskifte i transportsektoren, fra fossilt drivstoff til fornybare og utslippsfrie løsninger. Samtidig er prosjektene gode eksempler på hvordan det kan arbeides med lokale og mer overordnede internasjonale mål samtidig, skriver arrangørene i en pressemelding.

Dette er momenter som ble vektlagt av juryen, blant annet på bakgrunn av FNs Klimapanel (IPCC) sine klare anbefalinger om raske og omfattende utslippskutt og teknologiendringer.

De tre vinnere vil bli offentliggjort og hedret under festmiddagen på Zerokonferansen i Oslo 7. november.

Artikkeltags