Det er NRK Østfold som skriver at en østfolding er blant de 51 personene som er involvert i den omfattende «Dark Room»-saken fra Vest politidistrikt den siste tiden. Seksjonsleder for Felles kriminalenhet i Østfold, Jan Ekeberg, vil imidlertid ikke si noe om personens yrke eller sakens alvorlighetsgrad.

Det er også uvisst hvor i Østfold personen er fra.

Førskolelærer

Blant de 51 mistenkte skal det være en førskolelærer, studenter, en jurist, og politikere. I tillegg er en politimann siktet i saken. Ifølge NRK er totalt 150 terabyte med bilder, video og annet datamateriale sikret i det politiet beskriver som et av de største overgrepsbeslagene i Norge noensinne.

– I beslaget har vi funnet grove overgrep mot barn i alle aldre, også spedbarn, sier Hilde Reikrås, prosjektleder operasjon Dark Room til kanalen.

Under etterforskning

Aksjonen startet i 2015 etter at en etterforsker ved Vest politidistrikt så konturene av et større nettverk etter at en ung mann ble anmeldt for seksuell omgang med jente på 14 år i Bergen.

Ifølge VG Nett er 20 av de 51 personene som er involvert i sakene pågrepet i Vest politidistrikt. 16 av disse er varetektsfengslet, og seks av dem sitter i varetekt per i dag. 31 personer er fra andre politidistrikter, og disse sakene er fortsatt under etterforskning.

Jan Ekeberg i Østfold-politiet har foreløpig ikke svart på henvendelser til Fredriksstad Blad.