Mange familier fikk gratis sommerferie i Østfold fra Røde Kors

Artikkelen er over 1 år gammel

Over 800 barn og voksne fikk gratis ferie fra Røde Kors i Østfold denne sommeren.

DEL

– I sommer har Røde Kors gjennomført 14 «Ferie for alle»-opphold for familier med svak økonomi fra store deler av Østlandet, opplyser Øyvind Bruflat, daglig leder i Østfold Røde Kors.

Alle oppholdene har gått over seks dager, og Røde Kors har tilbudt aktiviteter som båtkjøring, bading, konkurranser, dagsturer i nærmiljøet og masse annen lek og moro for barna.

Oppholdene har vært gjennomført i Halden, Sarpsborg, Marker, Kristiansand, Sverige og Danmark.

LES OGSÅ: Slik skal flere barn inkluderes i aktiviteter

Hygge og avslapning

– Målet er at barna og familiene skal få oppleve en ferie som alle andre. Derfor har det først og fremst vært avslapning og hygge, legger Bruflat til.

Røde Kors er stolte over å kunne tilby så mange personer gratis ferie. Alle deltakerne er plukket ut av skoler og det kommunale hjelpeapparatet, for å sikre at de som virkelig trenger det får et ferietilbud.

LES OGSÅ: Nå får barnefamilier i Rygge mer å rutte med

Frivillige

Godt over 150 frivillige fra mange Røde Kors-foreninger har stilt opp som ferieledere og hjelpere. Det er Distriktskontoret i Østfold Røde Kors som har organisert det meste.

– Ferieoppholdene er i stor grad finansiert av Barne- og likestillingsdepartementet. Men vi har også søkt om pengestøtte fra ulike fond og brukt våre egne midler, sier Bruflat.

Røde Kors er nå allerede i gang med å planlegge ferietilbud for høstferien. Deretter følger jul- og nyttårsopphold. «Ferie for alle» er en helhetsaktivitet for Røde Kors.

Artikkeltags