Dødsulykke på Rudskogen Motorsportsenter

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

En mann i slutten av 30-årene fra Østfold døde etter en ulykke på Rudskogen onsdag kveld.

DEL

Onsdag kveld like etter klokken 18:00 rykket tre ambulanser og luftambulansen til motorsportbanen i Rakkestad.

Det foregikk MC-kjøring på banen da ulykken skjedde.

Et redningshelikopter ble først sendt mot Rudskogen, men det ble omdirigert til en båtulykke i Fredrikstad.

– Det er snakk om en singelulykke der en motorsykkel har kjørt ut av banen, sier operasjonsleder Bjørge Haugen i Øst politidistrikt kort til NRK klokken 19.50.

Det var Sarpsborg Arbeiderblad som første meldte om ulykken.

– Vi fikk anmodning om å sende Sea King til Rudskogen, men den måtte omprioriteres til en båtulykke i Fredrikstad. Da det var avklart i Fredrikstad var beskjeden at det ikke lenger var behov for Sea King i Rakkestad, sier vaktleder Bjørn Jarle Åmlid på Hovedredningssentralen til NRK.

Onsdag kveld opplyser politiet om at mannen ble erklært død på stedet.

– Legehjelp var raskt på stedet, men vedkommende ble erklært død på stedet, sier politiet.

De pårørende er varslet om ulykken.

I en pressemelding forteller Norges Motorsportforbund (NMF) at de vil rutinemessig foreta undersøkelser av omstendighetene rundt ulykken. De skriver videre at ulykken skjedde i et parti av banen som ikke er «spesielt utsatt».

Ifølge NMF var føreren en lisensiert utøver i motorsportgrene Roadracing. I pressemeldingen som gikk ut onsdag kveld, skriver pressekontakt Stine Engelstad blant annet dette:

«En lisensiert utøver i motorsportgrenen Roadracing omkom i kveld etter en ulykke under organisert trening på Rudskogen Motorpark i Rakkestad, Østfold. Utøveren kjørte alene på en strekning som ikke regnes som en spesielt utsatt del av banen. Anlegget på Rudskogen er oppgradert og påkostet de siste årene, og banen er godkjent for Roadracingløp på EM-nivå.»

En klubb i sorg

Leder Stig Hansen i Borg MC-klubb forteller at det er en klubb som er i sorg etter ulykken på onsdagens trening.

- Jeg vet ennå ikke identiteten eller om vedkommende er en fører fra vår klubb, men uansett er det tragisk at det skjer en slik ulykke. Klubben tar dette veldig tungt, sier Hansen til SA.

Han forteller at klubben fulgte vanlige prosedyrer etter ulykken.

- Det ble opprettet et kriseteam i går kveld. Alle som opplevde dette, og det var i første rekke funksjonærer og flaggbærere, har fått oppfølging gjennom helsevesenet. Vi må sørge for at det går så bra som mulig med alle som opplevde dette. De vil også videre oppfølging, sier Hansen.

Banen på Rudskogen

Hovedbanen på Rudskogen er 3237 meter langt og 15-18 meter bred. Rudskogen skriver på sin hjemmeside at hovedbanen er velkjent for sin spektakulære og særpregende layout. Driftere fra hele verden har lagt sin elsk på traseen, skriver de.

Banen består av 14 svinger og høydeforskjellen er 42 meter. Den høyeste hastigheten man har oppnådd på banen med MC er 270 kilometer i timen. Med bil har en Formel 1-bil kommet opp i hele 297 kilometer i timen.

Fredag 24. juni skriver Fredriksstad Blad at det var den 37 år gamle Thomas Mathisen fra Kråkerøy som mistet livet i ulykken. Mathisen jobbet som lærer på Frederik II videregående skole.

Artikkeltags