– Fri Østfold, tidligere kjent som LLH Østfold, er klare for å skape en trygg og inkluderende arena igjen, skriver foreningen i en pressemelding.

Fri Østfold har vært inaktive i en periode, men i forrige uke møtte 14 engasjerte medlemmer opp på St. Croix-huset i Fredrikstad, der de vedtok arbeidsplan og budsjett og valgte nytt styre for foreningen.

Nyvalgt leder

Sju medlemmer ble valgt inn i det nye styret, som ledes av Robert Nordli (29) fra Fredrikstad.

– Det blir en spennende periode vi nå går inn. Vi i styret gleder oss til å ta fatt på arbeidsplanen og sette i gang de forskjellige aktivitetene, sier han.

Fri Østfold vil arrangere månedlig kafétreff for medlemmene, hvor folk kan møtes i trygge omgivelser og bli kjent med hverandre og organisasjonen.

Inn på kafé, ut i naturen

Via Facebook inviteres det til kafétreff på Egon i Fredrikstad 30. mai og quiz på Olavs pub på Greåker 2. juni.

– Med faste kafétreff håper vi å nå flere medlemmer. Vi skal også i gang med «Fri i naturen», som vil være en mulighet for fysisk aktivitet i naturen blant våre medlemmer. Det er satt som krav at alle kan benytte seg av naturen, understreker Fri.

Vil vise mangfoldet

– Vi skal også være synlige på en del arrangementer i Østfold gjennom sommeren og høsten. Og det første vi har vedtatt å delta på er «Folk i Sarp», Sarpsborg kommunes mangfoldsdag. Da håper vi våre medlemmer og andre interesserte kommer og blir med og viser mangfoldet som finnes i Østfold, skriver Fri Østfold og avslutter:

Dette er Fri

Fri – Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold.

* Arbeider for likestilling, og mot alle former for diskriminering av homofile, lesbiske, bifile og transpersoner (lhbt-personer) i Norge og i resten av verden.

* Har rundt 2300 medlemmer på landsbasis.

* Har 13 fylkeslag – deriblant Fri Østfold.

* Fylkes- og lokallagene til Fri arrangerer alt fra festivaler, temakvelder, debatter, parader til fester i sine nærmiljø over hele landet.

Oslo Pride og Regnbue-dagene i Bergen har utviklet seg til å bli store folkefester som arrangeres årlig.

* Fri Østfolds mål er å skape trygge møteplasser for mennesker som bryter med normer for kjønn og seksualitet i Østfold.

* Fri Østfold avholder jevnlig fester og arrangementer, og jobber også med politiske saker. Fylkeslaget har også en egen gruppe på Gaysir.

– Det nye styret håper å se både gamle og nye medlemmer fremover. Og er man ikke medlem, men nysgjerrig på organisasjonen er det bare å ta kontakt, alle er velkomne.