Forventer kø på Østfoldveiene og på Bastø Fosen fra torsdag

MELDER KØ: Det er forventet kø både på veiene og på ferjesambandet utover i uke 28.

MELDER KØ: Det er forventet kø både på veiene og på ferjesambandet utover i uke 28. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ferietrafikk kombinert med store arrangementer kan føre til økt trafikk i mossedistriktet fra torsdag 11. juli til søndag 14. juli. Det melder Statens vegvesen.

DEL

Utover denne uken går flere store arrangementer av stabelen, blant annet arrangeres både Gatebilfestivalen på Rudskogen i Rakkestad og The Tall Ship Races i Fredrikstad. Begge arrangeres fra torsdag 11. juli til søndag 14. juli. Kombinert med ferietrafikk, kan dette påvirke trafikken i mossedistriktet utover uken.

Statens vegvesen advarer om at økt trafikk særlig vil gjelde ferjesambandet Moss - Horten og riksvei 19 gjennom Moss.

– Vi forventer tett trafikk i Moss- og Hortenområdet til helga. Spesielt i Moss når folk skal hjem fra gatebiltreffet på Rudskogen søndag. Vi ber trafikantene om å være forberedt på kø og kjøre forsiktig, sier Kim Eirik Kongshaug i Statens vegvesen.

Ventetid på ferjene

– Erfaringsmessig kan det bli ventetid for å komme med på ferjene denne helga. Det er derfor lurt å beregne ekstra god tid, sier Øyvind Lund i Bastø Fosen.

Allerede i nitiden onsdag var ferjetrafikken målt til middels i retning Horten - Moss. «Middels» innebærer at venting bør påberegnes. Samme måling vedvarte utover dagen, og var fortsatt den samme i 14-tiden onsdag. Trafikken strekningen Moss - Horten gikk som normalt.

Artikkeltags