Bane NOR har spikret sommerplanene; stengningen på Østfoldbanen blir omfattende

SKI STASJON: Det jobbes hektisk  på vestsiden av Ski stasjon. Årets sommestengning er imidlertid ikke nok for å få åpnet de nye perrongene.

SKI STASJON: Det jobbes hektisk på vestsiden av Ski stasjon. Årets sommestengning er imidlertid ikke nok for å få åpnet de nye perrongene. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Som i fjor, og året før der ... og året før der, blir det buss for tog i sommer.

DEL

SKI: Noen hadde kanskje håpet på at dette skulle bli siste sommer med sommerstengning, men det blir det ikke. Forsinkelser i Follobaneprosjektet sikrer tradisjonen minst en sommer til, men det kommer vi tilbake til når den tid kommer, skriver Østlandets Blad.

Årets sommerstengning blir i uke 26, 27, 28, 30 og 31 (24. juni – 4. august). I tillegg vil togene kjøre med redusert hastighet i uke 32, slik at linjene får satt seg etter arbeidene som er gjort gjennom sommerstengningen.

De fleste pendlerne har tre til fire uker sammenhengende ferie, så de fleste må påregne å jobbe en eller to av ukene. Vy forventer at det skal bli størst trafikk i uke 26, så det kan kanskje være lurt å starte ferien ekstra tidlig i år.

Norway Cup påvirker trafikken

I tillegg forventes økende trafikk i den siste uken av sommerarbeidet. Samme uke avvikles også Norway Cup, noe som også er med på å påvirke trafikken i Oslo-området.

– Vi er ikke fornøyd med punktligheten og det omfanget av feil som berører de togreisende på Østlandet i dag. Det er derfor helt nødvendig å fornye og vedlikeholde jernbanen. Arbeidet denne sommeren skal bidra til bedre punktlighet og færre feil på sporet. Samtidig bygger vi nytt. Blant annet Follobanen, som skal redusere reisetiden mellom Oslo og Ski til 11 minutter, sier infrastrukturdirektør Vibeke Aarnes i Bane NOR i en melding.

Lurt å tenke alternativ transport

Vy opplyser at de setter opp alternativ transport, samt benytter Ruters ordinære tilbud med buss og T-bane. Detaljer om reisetilbudet kommer i reiseplanleggeren på vy.no og i Vys reiseapp fortløpende fram mot sommeren.

Gina Scholz, Gina Scholz, synes det er viktig å at passasjerene informeres tidligst mulig, slik at de kan tenke alternativ transport i perioden.

– Vi ønsker at alle som skal reise, enten det er med tog og buss eller på andre måter, forbereder seg på at det også i perioder kan bli tett trafikk, og at reisen kan ta ekstra tid.

Sommerstengt Østfoldbane


Arbeidet starter helgen 22–23. juni. Da vil det være stengt mellom Oslo S–Rygge og Oslo S–Mysen/Rakkestad.

Uke 26: Mandag 24. til og med fredag 28. juni: Stengt Ski–Rygge og Ski–Mysen.

Uke 27–31: Lørdag 29. juni–søndag 04. august: Østfoldbanen østre linje er stengt Oslo S–Mysen/Rakkestad. Østfoldbanen vestre linje er stengt Oslo S–Rygge.

Uke 32: Togene på Østfoldbanen kjører med redusert hastighet slik at skinnene får «satt seg» etter arbeidene.

Artikkeltags