Lynet har slått ut Østfoldbanen – store forsinkelser

Av , og

Uværet tidlig torsdag morgen skapte store problemer på Østfoldbanen, og torsdag kveld er det fortsatt trøbbel.

DEL

SISTE:

Ved 18-tiden torsdag kveld melder Bane Nor at det fortsatt er stengt på strekningen mellom Oslo S og Ski. På grunn av problemer med å få tak i alternativ transport, bes passasjerene selv sørge for annen transport dersom det er mulig.

Ved 20.10-tiden melder Bane Nor at det fortsatt er stengt mellom Oslo S og Ski på grunn av lynnedslaget som førte til feil på fjernstyringen tidligere i dag. I tillegg ble en sporveksler ødelagt av en anleggsmaskin, men denne feilen ble rettet ved 13-tiden.

Det er fortsatt uvisst når togtrafikken kan komme i gang igjen for fullt.

- Det kommer en ny prognose rundt klokken 21, sier pressevakt Synsås hos Bane Nor til Moss Avis ved 20.20-tiden torsdag kveld.

Ved 21-tiden melder Bane Nor at strekningen Oslo S-Vestby fortsatt er stengt, og at ny prognose er ventet ved 23-tiden.

Hardt rammet av uværet

Ifølge Bane Nor var det uvanlig mange lynnedslag og kraftig nedbør som skapte problemer for togtrafikken i Sør-Norge torsdag morgen. Det har pendlerne i distriktet merket godt. Moss Avis snakket med Tore Bollingmo, som har fått halve arbeidsdagen spolert på grunn av kansellerte og innstilte tog.

Torsdag formiddag ble Østfoldbanen stengt mellom Oslo S og Ski på grunn av lynnedslag og feil på fjernstyringen. Det var også flere signalfeil etter tordenværet på strekningene syd for Ski, som førte til saktekjøring og forsinkelser.

– Det har oppstått så mange feil at vi ikke har nok mannskaper til samtidig feilretting. Det vil derfor ta tid før alt er utbedret, sa pressevakt Dag Svinsås i Bane NOR.

I tillegg sliter altså Vy med at det er få tilgjengelige busser/taxier i øyeblikket, sier passasjerer bør vurdere andre transportmidler.

Også Gardermobanen, Hovedbanen, Sørlandsbanen, Dovrebanen og Gjøvikbanen var berørt. Gardermobanen ble åpnet igjen ved 14.00-tiden torsdag.

På Vestfoldbanen, Bratsbergbanen, Bergensbanen og Rørosbanen er feilene utbedret.

Se oppdateringer fra VY her.

Artikkeltags