Togtrafikken i gang igjen etter full stans på Østfoldbanen

Østfoldbanen ble stanset da toføreren trodde han hadde kjørt på personer i sporet.

Østfoldbanen ble stanset da toføreren trodde han hadde kjørt på personer i sporet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Østfoldbanen mellom Kolbotn og Ski ble stengt på grunn av en hendelse ved sporet ved 13-tiden søndag.

DEL

Bane Nor meldte ved 13-tiden søndag at neste prognose for når strekningen åpnes var klokken 14, og NSB var i gang med å organisere alternativ transport.

To personer var svært nære ved å bli påkjørt av toget ved Myrvoll holdeplass, og det var et lokaltog på linjen L21 mot Moss som holdt på å treffe de to personene, skriver Østlandets Blad.

To personer i sporet kom seg unna i grevens tid ved Myrvoll holdeplass søndag ettermiddag.

– Heldigvis gikk det bra, men det var så nære at føreren som kjørte toget trodde han hadde truffet dem, opplyser pressevakt Harry Korslund i Bane Nor til ØB klokken 13.20 søndag.

Politiet var i kontant med vitner som hadde sett to personer som var i sporet, og som senere løp fra stedet. De ble også kontaktet av et vitne som fortalte at de to personene var «svært nære» å bli truffet.

Politiet har ikke kommet i kontakt med dem, men har fått opplyst fra vitner om at det var snakk om to personer i slutten av tenårene eller starten av tyveårene.

Klokken 13.30 melder Bane Nor at togtrafikken går som normalt igjen mellom Kolbotn og Ski etter hendelsen ved sporet, men man må fortsatt regne med forsinkelser og innstillinger.

Artikkeltags