Fugl laget kortslutning ved Oslo S – 150 evakuert

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

150 mennesker måtte evakueres fra et tog i tunnelen ved Oslo S etter en kortslutning fredag. Trolig skyldtes feilen at en fugl fløy inn i det strømførende anlegget.

DEL

Meldingen om saken kom ved 15.30-tiden fredag.

De første meldingene dreide seg om brann eller røykutvikling, men ifølge Oslo-politiet var det snakk om en elektrisk kortslutning.

Evakuert med annet tog

Ifølge politiets operasjonssentral gikk evakueringen av de 150 passasjerene rolig for seg. Klokka 16.15 kunne brannvesenet melde at toget med de evakuerte var kommet trygt ut av tunnelen.

– Det var mest sannsynlig en fugl som krasjet inn i det strømførende anlegget omtrent 20 meter inn i tunnelen fra Oslo S, sier pressevakt Harry Korslund til VG.

Eli Gjestvang var blant passasjerene som måtte evakueres. Hun anslår at de måtte være i toget i rundt én time før det skjedde.

UTRYKNING: Alle nødetatene rykket til melding om røykutvikling i en tunnel ved spor 9 og 10 på Oslo S.

UTRYKNING: Alle nødetatene rykket til melding om røykutvikling i en tunnel ved spor 9 og 10 på Oslo S. Foto:

– Det var en eller annen som var irritert fordi han hadde en avtale, og en del foreldre måtte ringe barnehager og ordne med henting. Men ellers var folk rolige, forteller Gjestvang til NTB.

– Må regne med forsinkelser

All togtrafikk ble stengt på grunn av kortslutningen, men rett etter klokka 16 ble det åpnet for trafikk med redusert sporkapasitet, ifølge Jernbaneverket.

– Vi jobber med å rette feilen, men vet ikke hvor lang tid det vil ta. Du må regne med forsinkelser og innstillinger. Du finner informasjon om ditt tog i vårt Togkart, på våre nettsider, i vår app Togtider og på skjermer på stasjonen, heter det.

Også NSB opplyser at de reisende må regne med forsinkelser. Klokken 18:30 er tunnelen åpnet igjen.

Det er fjerde gang denne uka det er større togproblemer i Oslo-området. Tirsdag sporet et godstog av i Drammen. Dagen etter var det en signalfeil ved Asker stasjon, og torsdag rev et tog ned kjøreledningen samme sted. (©NTB)

Artikkeltags