Ingrid Bjørnov til topps i kåring: – Jeg er forbløffet og fryktelig glad

I konkurranse med Svein Syversen og Vera Danielsen, vant Ingrid Bjørnov Østfoldprisen for 2019.

I konkurranse med Svein Syversen og Vera Danielsen, vant Ingrid Bjørnov Østfoldprisen for 2019. Foto:

DEL

Det ble Ingrid Bjørnov som tok Østfoldprisen 2019. Hun har bodd på Tomter de siste 12 årene, skriver Smaalenenes Avis.

– Dette var utrolig hyggelig. Jeg er rett og slett forbløffet. Og fryktelig glad, sier Ingrid Bjørnov, ifølge Østfold fylkeskommune.

Bjørnov bedriver framsnakking av Østfold på både små og store scener i fylket. Det har blitt lagt merke til av både folk og fagjury.

– Jeg må si tusen takk til alle som stemte på meg. Dette var helt ellevilt, sier prisvinneren, som dermed slo de to andre kandidatene, blant annet eidsbergingen Svein Syversen.

Les også: Bjørnov én av tre finalister i kampen om Østfoldprisen

Ingrid Bjørnov er altså opprinnelig fra Oslo. Hun ble først kjent for det norske publikum gjennom samarbeidet med Benedicte Adrian i duoen Dollie i 1980.

Hun har vært komponist og kapellmester i utallige TV-produksjoner og har jobbet som soloartist siden tusenårsskiftet. Blant stikkordene er utsolgte soloshow, komipris og plateutgivelser.

Denne høsten er hun aktuell med showet Steinway to Heaven.

De to andre finalistene var Svein Syversen som har forfattet flere bøker om Østfold-naturen og fjellene i fylket, og Vera Danielsen som i en årrekke lagt ned en stor innsats for homofiles rettigheter.

– Når jeg ser den fantastiske innsatsen de to har gjort for Østfold-samfunnet, kjenner jeg på ydmykhet. Min innsats har jo bare vært å formidle trivsel, sier en takknemlig prisvinner.

Østfoldprisen består av et diplom, et kunstobjekt og 100.000 kroner.

Selve prisen deles ut 29. november på et avslutningsarrangement for Østfold fylkeskommune.

Artikkeltags