Ekte bypatriot: Paul-Erik Krogsvold døde tirsdag 17. mai etter lengre tids sykdom.
Holm, Terje

«Moss vil savne Paul-Erik»

Av
Publisert

MINNEORD: Tidligere ordfører i Moss Paul-Erik Krogsvold døde tirsdag 17. mai etter lengre tids sykdom.

Paul–Erik Krogsvold brukte svært store deler av sitt liv, sitt ekte engasjement, sitt frivillige virke og sitt lederskap til det aller beste for Moss bys innbyggere. Hans samfunnsnyttige og lange virke i Mosseskolen, både som lærer og rektor, som politiker, varaordfører og ordfører ble til sammen hele 45 år. Han har også ledet styret i Moss kommunale pensjonskasse i 21 år.

For denne imponerende innsatsen er han tildelt KS sin hedersmedalje.

Dette er imidlertid bare en del av hans virke. Han har nedlagt en betydelig ulønnet innsats i tillegg til dette. Han etablerte og har vært leder av Mosseskolens leirskole i Vansjø gjennom hele 40 år. Dette tilbudet med padling og overnatting har inspirert mange barn og unge i Moss til senere å ta i bruk naturen.

Moss vil savne Paul-Erik, det politiske miljøet vil savne en hedersmann og jeg vil savne en god venn og støtte

Tage Pettersen, ordfører

Videre har han ledet lokallaget til Moss Arbeiderparti i 15 år og vært styremedlem i 20 år og i tillegg styremedlem i Østfold Arbeiderparti i syv år. Innenfor lokalsamfunnets ulike områder har Krogsvold nedlagt betydelig innsats gjennom sine verv innenfor både idretten, speideren og teater.

For denne imponerende merittlisten søkte jeg på vegne av Moss kommune denne våren om å få tildele ham Kongens fortjenestemedalje i sølv. Den søknaden rakk dessverre aldri å bli ferdigbehandlet.

Paul-Erik var et varmt og inkluderende menneske jeg satt utrolig stor pris på. Jeg ble kjent med ham mens jeg var opposisjonspolitiker og har tilbrakt utallige timer sammen med ham i møter og på reiser i inn- og utland. Da jeg tok over ordførerkontoret etter ham var det med et oppriktig ønske fra ham om at jeg skulle lykkes. Vi hadde mange fortrolige og gode samtaler.

Det siste vi gjorde sammen av politisk aktivitet var når Jernbanemagasinet nå i mars gjorde et intervju med Paul-Erik, Gretha Kant og meg om at det tok 25 år fra første vedtak til jernbaneutbyggingen gjennom Moss er et faktum. Dette er langt på vei noe Paul-Erik skal huskes for. Han var utholdende.

Jeg besøkte Paul-Erik på Peer Gynt helsehus i slutten av april. Der hadde vi en lang og god prat om politikk, om livet og om at han ikke hadde så veldig lenge igjen. Selv tappet for krefter var han den samme gode. Med glimt i øyet mimret han om tidligere tider, var innom nåtidens politiske utfordringer og snakket om forvaltningen av hans store arkiv samlet gjennom et langt politisk liv.

Moss vil savne Paul-Erik, det politiske miljøet vil savne en hedersmann og jeg vil savne en god venn og støtte. Moss har mistet en ekte bypatriot.

Men først og fremst har familien mistet en bauta. Paul-Erik etterlater seg kone, barn og barnebarn. Våre varmeste tanker går til Paul-Eriks kone, Turid, og resten av familien.

Vi lyser fred over Paul-Eriks minne.

Artikkeltags