Politiloggen: Bråk og flere bortvisninger på byen i natt

DEL

Natt til lørdag måtte politiet rykke ut flere ganger etter at kranglete og hissige utelivsgjester ikke kunne oppføre seg på byen.

Rundt midnatt rykket politiet i Moss ut til et utested i Moss sentrum til et basketak mellom en vekter og flere aggressive menn. Opprinnelig var det en uhåndterlig gjest som havnet i klammeri med vekteren etter han ble forsøkt bortvist, men så blandet flere seg inn.

– Vekteren ringte til oss for å få bistand. Den opprinnelige uhåndterlige gjesten var borte fra stedet når vi kom. Vi prøvde å lete etter han en liten stund. Han skal ha blødd fra hodet etter håndgemenget, og ville forsikre oss om helsetilstanden hans, men vi fant ham ikke, forteller operasjonsleder Gisle Sveen ved Øst politidistrikts operasjonssentral til Moss Avis.

Tok «en spansk en»

Klokken 00.40 ble en spansk mann i 40-årene tatt for offentlig urinering i Storgata i Moss sentrum.

– Han gjorde det ganske åpenlyst og vil bli anmeldt for hendelsen, sier Sveen.

Så senere på natten måtte politiet igjen rykke ut til et utested i Moss sentrum, denne gangen i Storgata.

– Der var det en mann i 40-årene og en mann i 50-årene som var kranglete og ble forsøkt bortvist av vekter. De var ikke veldig fysiske aggressive og det var ikke noe alvorlig vold, men politiet ble tilkalt for å bistå vekter med bortvisning. De ble da bortvist og fikk beskjed om å holde seg unna Moss sentrum resten av natten. Mens politiet var der var det ikke noe som ga grunnlag for en anmeldelse, forteller operasjonslederen.

Forebyggingsrunde

Politiet var også ute på byen for å utførte også en MAKS-runde som et ledd for i forebyggingsarbeidet. Maks er en forkortelse av myndighet, ansvarlighet, kontroll og samarbeid, og er et prosjekt hvor politiet samarbeider med utelivsbransjen og kommunen.

Prosjektet fokuserer på et godt samarbeid mellom aktørene hvor formålet er å føre ansvarlig alkoholhåndtering, redusere og forebygge overskjenking, skjenking til mindreårige og forebygge rusrelatert vold og ordensforstyrrelsertelse av myndighet, ansvarlighet, kontroll og samarbeid.

Det var en politibetjent som jobbet med dette gjennom natten og ingenting ble rapportert inn som følge av dette.

Artikkeltags