Har varslet alle politidistriktene etter bombefunn i Ski: – Dette er en svært alvorlig situasjon for politiet

DEL

Torsdag ettermiddag ble det kjent at pakken som utløste evakuering av halve politihuset i Ski onsdag inneholdt en skarp sprengladning.

Klokken 16 torsdag ettermiddag gjennomførte politidirektoratet en pressekonferanse der konstituert politidirektør Håkon Skulestad uttalte seg om situasjonen.

Han gjentok at pakken som ble levert viste seg å være en skarp sprengladning laget for å påføre alvorlig skade.

– Dette er en svært alvorlig situasjon for politiet, sa han under pressekonferansen som blant annet ble sendt direkte på VG.

Skulestad sa videre at man per nå ikke vet hvem som står bak. Det er Øst politidistrikt som leder etterforskningen, med bistand fra Kripos og i nært samarbeid med PST. Politidirektoratet følger situasjonen nøye. Det er allerede satt iverk tiltak, og etter hvert som det kommer ny informasjon fra etterforskningen, vurderer man fortløpende behov for ytterligere tiltak.

– Alle politidististrikt er bedt om å ivareta sine ansatte i denne situasjonen.

Ut over det ønsker ikke Skulestad å kommentere hva slags tiltak som gjennomføres.

LES OGSÅ: Justisministerens bil forsøkt påtent - undersøker sammenheng mellom bomben i Ski

Alle muligheter åpne

På spørsmål fra salen rundt konstruksjonen av bomben og hvorvidt den ser ut til å komme fra en amatør eller profesjonell, svarte han at det ikke er naturlig å kommentere nærmere rundt det, og at det nå pågår en etterforskning. Han vil heller ikke kommentere hvorvidt det er noen konkrete mistenkte i saken.

– Men vi jobber intenst for å avdekke hvem som står bak.

Politidirektøren er ikke kjent med at det har kommet trusler i forkant. På spørsmål om hvorvidt det er fare for at det kan skje igjen, svarte han:

– Inntil det er avklart hvem som står bak, må vi holde alle muligheter åpne, og alle distriktene er varslet.

LES OGSÅ: Politihuset i Ski evakuert etter funn av mistenkelig gjenstand

Sikkerhetsrutiner

Han sa også at de ansatte som skulle åpne pakken heldigvis fulgte sikkerhetsrutinene som var innført for å hindre denne type hendelser, og påpekte at de handlet profft og riktig i situasjonen og sannsynligvis avverget skade.

Han vil ikke uttale seg om hvorvidt bomben ville ha blitt utløst dersom den var blitt åpnet, eller hva slags skader det kunne ha forårsaket, men sa at kommentaren om at den var laget for å skade eller drepe ble gitt på bakgrunn av funn gjort i pakken.

Artikkeltags