Uværet som herjer på Østlandet sørger for en hektisk start på helgen for særlig for politiet og hjelpearbeidere. Politiet i Øst politidistrikt slet med å takle svært stor pågang av telefoner til operasjonsentralen i Øst. 

I 16-tiden fredag, kom politiet med følgende melding til folket:

– Det er nå svært stor pågang av telefoner til operasjonsentralen i Øst grunnet været som pågår i vårt distrikt. Vi ber om at alle som ikke er i nød, eller som ikke må ha umiddelbar kontakt med politiet, avventer å ringe inntil videre.

Klokken 19.38 kunne endelig Øst politidistrikt opplyse om at de igjen hadde kapasitet til å telefoner som normalt.

– Uværet har avtatt og operasjonssentralen i Øst kan nå betjene publikum som normalt, heter det i meldingen fra Politiet i Øst.

Hektisk for Redningsselskapet

Også Redningsselskapet meldte at de slet med å nå ut til alle som tok kontakt fra Oslofjorden fredag ettermiddag. De opplyste at de hadde alle sine skøyter ute på oppdrag, og at de så urovekkende mange båter på sjøen.

– Vi ber om forståelse for at vi ikke per nå kan bistå båter som er i ferd med å slite seg. Vi velger å prioritere liv og helse, samt båter som reker på fjorden. Dette fremfor dem som ligger til kai med problemer, meldte Redningsselskapet i 17-tiden fredag.