Politiet passer på

Politiets beredskapstropper hadde tatt oppstilling utenfor området hvor MC-treffet skal arrangeres i helgen.

Politiets beredskapstropper hadde tatt oppstilling utenfor området hvor MC-treffet skal arrangeres i helgen. Foto:

Av
Artikkelen er over 6 år gammel

Til tross for bekymringer fra flere hold er det ikke meldt om noen forstyrrelser ved Norwegian Bike Weekend i Våler så langt.

DEL

Bekymringene har vært grunnet i at det bak arrangementet står flere MC-klubber som politiet knytter til kriminelle miljøer. Ifølge hjemmesidene til MC-treffet, arrangeres det av Old Hogs MC Moss, Stokers MC, Lunden MC og Taurus MC.


– Old Hogs er innenfor nettverket til Hells Angels. Det vet vi basert på observasjoner av miljøene. De møtes på treffene og de kjører sammen. Hells Angels pleier også å bruke Old Hogs Moss som stoppested. Ved slike MC-treff vil de være til stede, sa Tom Erik Guttulsrød, leder for den sentrale etterforskningsenheten i Østfold-politiet, til Moss Avis tidligere i sommer.

– Følger med

Men til tross for skepsisen har altså alt ved arrangementet gått etter planen så langt. Operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Trond Puck, forteller at de har fokus på arrangementet, men at det vurderes på lik linje med andre tilstelninger.


– Vi følger med og har kontroll med virksomheten. Vi har en ordinær styrke på plass der, men har ingen grunn til å tro at det skal skje noe ulovlig, sier han.


Styremedlem i Norwegian Bike Weekend, Bjørn Hestekind, forteller i kveld at det er god stemning på stedet og at det ikke er nødvendig å frykte kriminalitet.


– Vi er helt vanlige mennesker med en felles interesse som prater og tar noen øl, fastslår han.

Artikkeltags