Ap-Tollerud: – Jeg er svært skuffet

Møter: Det har vært hektisk møtevirksomhet i helgen, her mellom Ap og MDG, men i går var utfallet fortsatt åpent.foto: geir hansen

Møter: Det har vært hektisk møtevirksomhet i helgen, her mellom Ap og MDG, men i går var utfallet fortsatt åpent.foto: geir hansen Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Ifølge Arbeiderpartiets ordførerkandidat Hanne Tollerud, har MDG valgt borgerlig side.

DEL

Søndag kveld la Arbeiderpartiets ordførerkandidat Hanne Tollerud ut en melding på Facebook om at forhandlingene i Moss er avsluttet, og at MDG valgte å støtte Høyre, KrF, Venstre og FrP.

- Vi har hatt lange og tidkrevende forhandlinger og stått på døgnet rundt. Jeg er skuffet, men det er bare å erkjenne at miljøalliansen valgte å gå til de borgerlige, sier hun til Moss Avis.

Ifølge Tollerud har det vært forhandlet rundt flere konstellasjoner.

- I løpet av forhandlingene dannet det seg en allianse mellom MDG, KrF og Venstre, sier Tollerud, som mener at Arbeiderpartiet etter hvert måtte gi slipp på mye av sin ideologi og politikk. At alliansen gjorde det klart at de ikke ville samarbeide med SV gjorde det enda vanskeligere.

MDGs Jonas Sjolte vil søndag kveld ikke kommentere saken utover at det er innkalt til pressekonferanse på rådhuset mandag morgen klokken ni. Heller ikke ordfører Tage Pettersen vil gi noen kommentar søndag kveld.

Hard jobbing

Gjennom hele helgen har det vært både forhandlingsmøter og møter i egne partier. Da Moss Avis var i kontakt med partene tidligere på søndag var det fortsatt ikke kommet en avklaring.

Jonas Sjolte (MDG) sa da at partiet har sittet i møter hele helgen, men at det ikke var klart om de ville gi sin støtte til borgerlig eller sosialistisk side.

– Det er fortsatt åpent. Men det er i det avsluttende kapittelet, sa Sjolte.

– Vi håpet egentlig vi skulle være ferdig til høstferien. Men det er stadig noen ekstrarunder vi må gå. Og det er ikke bare vi som styrer dette, sa Sjolte, som ikke ville røpe flere detaljer.

Noen timer senere bekreftet altså Hanne Tollerud på Facebook at MDG hadde valgt borgerlig side.

Artikkeltags