Gå til sidens hovedinnhold

– Det var riktig av meg å melde meg ut av KrFU

Artikkelen er over 3 år gammel

Vestbypolitikeren Julia Sandstø (20) har meldt seg ut av ungdomspartiet i protest. Hun mener at hun ikke blir trodd om sin historie om seksuell trakassering.

I desember gikk Sandstø ut i Aftenposten og fortalte om sin opplevelse av å bli trakassert og forfulgt av en betydelig eldre KrFU-politiker.

NRK melder at vestbypolitikeren trekker seg etter et ekstraordinært landsstyremøte i KrFU på fredag hvor håndteringen om hennes varsling ble tatt opp.

Utslitt

– Hvordan går det med deg? Spør Moss Avis når vi får kontakt med Julia på telefon lørdag ettermiddag.

– Det går ikke bra, men dette var det riktige å gjøre, av to årsaker:

*  Dette handler om min integritet. Jeg kan ikke akseptere å bli behandlet så dårlig av et ungdomsparti som jeg har gitt så mye av meg selv til.

* Og, det lyder som en klisjé, men jeg kan ikke akseptere en så dårlig behandling. I så fall ville også andre jenter i partiet tro at de måtte akseptere en slik behandling.

Moss Avis avtalte å treffe Julia søndag, men søndag morgen melder Sandstø i en høflig sms at det har blitt for mye og at hun trenger å komme seg og derfor må avlyse vår avtale.

Gruppeleder i KrF i Vestby

Sandstø var fram til fredag vara i sentralstyret til KrFU. Hun er også gruppeleder for partiet i Vestby kommune.

Fredrikstad Blad har skrevet om opprørstilstander i flere fylkeslag på grunn av håndteringen av Sandstø-saken.

NRK viser til gjentatt dialog med KrFU, men ungdomspartiet viser kun til følgende svar på sine nettsider:

«KrFU har i dag hatt landsstyremøte, dette var første gangen vi fikk til en dialog med alle involverte parter. Vi har gått igjennom håndteringen av Sandstø-saken fra to år tilbake og fram til i dag.»

– Jeg har opplevd dette som et åpent og ærlig møte om en vanskelig sak, uttaler KrFU-leder Martine Tønnessen på nettsiden.

Gråt og følte seg presset

Sandstø melder til NRK om en helt annen oppfatning av møtet. Hun forteller at hun gråt og følte seg svært presset.

«Seksuell trakassering skal ikke skje i vår organisasjon, og vi beklager at Julia Sandstø har vært utsatt for dette. Vi vil fortsette å jobbe med å forbedre våre retningslinjer og andre tiltak for å hindre at dette skjer igjen.» heter det videre i på nettsidene til ungdomspartiet.