Nominasjonskomiteen har gjort sitt valg

Nominasjonskomiteen i Moss Arbeiderparti har innstilt Hanne Tollerud som partiets ordførerkandidat.

Nominasjonskomiteen i Moss Arbeiderparti har innstilt Hanne Tollerud som partiets ordførerkandidat. Foto:

Nominasjonskomiteen i Moss Arbeiderparti har innstilt Hanne Tollerud som partiets ordførerkandidat.

DEL

Forrige runde i nominasjonskampen endte Hanne Tollerud øverst på lista fulgt av Shakeel Rehman, mens nåværende Rygge-ordfører Inger-Lise Skartlien ble nummer tre.

I en pressemelding fra Moss Arbeiderparti mandag kveld heter det at nominasjonskomiteen enstemmig innstiller Hanne Tollerud på første plass, med Shakeel Rehman som nummer to.

Innstillingen skal behandles av medlemsmøte til Moss Arbeiderparti torsdag denne uken.

Nominasjonskomiteen består av medlemmer fra gamle Rygge Arbeiderparti og gamle Moss Arbeiderparti.

– Vi har vurdert ulike aspekter i vårt foreløpige arbeid, noe er regulert ved vedtekter som for eksempel kjønn, noe knyttet til geografi, noe til erfaring. I arbeidet har det vært viktig å se for seg et team rundt ordførerkandidaten for å signalisere at Moss Arbeiderparti består av ryggemedlemmer så vel som mossemedlemmer. Det fikk vi ikke anledning til fra sentralt hold og medlemsmøtet har bestemt av vi i en todelt nominasjonsprosess bare skal løfte frem to kandidater, en som ordfører og en som varaordfører, skriver leder av komiteen Helene Eriksen i pressemeldingen.

– Nominasjonskomiteen har mottatt og vurdert syv innspill knyttet til kandidatene. Innspillene har vært gode og svært godt begrunnede. I den forbindelse har nominasjonskomiteen igjen åpnet for å gi medlemmene en delt innstilling på ordførerkandidat. Det er av avgjørende betydning at hverken forespurte ordførerkandidat eller varaordførerkandidat med geografisk tilhørighet i Rygge har ønsket å stille på forespurte plasser, heter det videre.

Innstillingen skal behandles av medlemsmøte til Moss Arbeiderparti 13. september 2018.
 

LES OGSÅ: Rygge Ap ønsker Skartlien som ordførerkandidat

Artikkeltags