Mandag 8. oktober klokken 10.00 la regjeringen frem sitt forslag til statsbudsjett for 2019. Finansminister Siv Jensen holder pressekonferanse klokken 12:30 som du kan følge direkte.

Regjeringen omtaler det som et budsjett for flere i jobb, et bærekraftig velferdssamfunn og et tryggere Norge.

– Det går godt i norsk økonomi. Bedriftene investerer mer og stadig flere kommer i jobb, over hele landet. Vi bruker de gode tidene til å sikre et bærekraftig velferdssamfunn og et tryggere Norge, sier Jensen i en pressemelding mandag formiddag.

LES OGSÅ:

En milliard til togutbygging gjennom Moss

Slik ser forslaget til statsbudsjettet ut for Østfold

Vil utvide gratis kjernetid i barnehagen 

Forsvar og politi

Hun sier videre at omstillingen av norsk økonomi må fortsette, slik at Norge når klimamålene og får flere ben å stå på i fremtiden. Statsbudsjettet for 2019 skal ha en nøytral virkning på norsk økonomi, og bruken av oljeinntekter utgjør 2,7 prosent av Statens pensjonsfond utland.

Regjeringen prioriterer vekstfremmende skatte- og avgiftslettelser, og satsing på kunnskap, samferdsel, helse og et godt tjenestetilbud i kommunene vil ifølge pressemeldingen fortsette.

Langtidsplanen for Forsvaret skal følges opp, og Politiets sikkerhetstjeneste styrkes. Regjeringen foreslår også å bevilge midler slik at politiet kan ansette flere nytdannede fra Politihøgskolen og øke innsatsen mot gjeng- og ungdomskriminalitet.

Se flere oppdateringer om statsbudsjettet her

Lekkasjer

Som vanlig kom det en rekke lekkasjer i forkant at budsjettfremleggingen. E24.no har listet opp flere av dem. Blant annet skriver VG at regjeringen snur og dropper økningen av bilavgiftene, Dagbladet skriver at restaurant- og bareiere må innberette tips som lønn og Dagens Næringsliv skriver at regjeringen foreslår gunstigere skattebetingelser på pensjon til selvstendig næringsdrivende, og at aksjerabatten i formuesskatten økes fra 20 til 25 prosent.

På moss-avis.no kan du utover dagen lese mer om de budsjettforslagene som vil være av spesiell betydning for mossedistriktet.