Når dårlig vær blir solskinn for noen

Geir Even Elgaaen er en ivrig bidragsyter som har kjørt sykebil, styrt og stelt i Røde Kors og gledet mange med sin gode latter.

Geir Even Elgaaen er en ivrig bidragsyter som har kjørt sykebil, styrt og stelt i Røde Kors og gledet mange med sin gode latter.

Av

Geir Even Elgaaen, 52 år, ikke gift, barn

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Tungt skydekke og heftige regnskyll. Det er tingen. I alle fall dersom man har funnet en god plass i nisjemarkedet der det kreves opprydding etter lite samarbeidsvillige værguder.

– Regn er bra vær, det, ler Geir Even Elgaaen. Natta har vært lang, likevel er den ultradynamiske bedriftslederen langt fra trøtt etter å ha utlignet vannstanden i underdimensjonerte kommunale rør.

–Vi har jobbet på spreng i Oslo, vannet har stått høyt enkelte steder.

Geir Even driver Hydroclean, et firma som rett og slett gjør møkkajobben, bokstavelig talt.

– Vi har investert mye de siste årene og er selvfølgelig avhengig av en betydelig oppdragsmengde, sier innovatøren som stiftet bekjentskap med septik og annen underjordisk virksomhet allerede som ung.

– Det ble et ørlite hvileår fra skolegangen og etter å ha jobbet med slamsuging og annen elendighet, ble det maskin og mekk, sier Geir Even. Han har aldri vært redd for å få møkk på hendene.

– Begynte en gang å studere juss, men la etter hvert bøkene på hylla, altfor rastløs, ler han.

– Opp tidlig, seint i seng, sånn får det være for en med mange jern i ilden.

De som kjenner ham, og det er mange, beskriver Geir Even som en utpreget pragmatisk filantrop der en del fritidsbeskjeftigelser står i grell kontrast til det helvete han og kollegene står i til daglig.

– Er medlem av menighetsrådet, ler han.

Det går bra det, er inne i min tredje periode, sier han. Foreningsmennesket Elgaaen trives i gode selskaper.

– Apropos det, det er vi som holdt orden på avfall og slam under Ski-VM i Holmenkollen og vi er der vi skal være i forbindelse med blant annet VG-lista på Rådhusplassen. Vi er gode på eventer. Som sagt; vi har investert mye, 13 millioner de siste to årene, og lokalmarkedet, særlig etter at industrien forsvant, er ikke stort nok, derfor er vi glade for faste oppdrag langs europaveier og i fylker og kommuner. Nå har han kjøpt 6,5 mål tomt ved siden av den gamle i Osloveien. Går alt etter planen blir det bygget allerede i år.

– I dag tar jeg hælja tidlig og drar på hytta ved Femunden. Skal fiske, slappe av.

Ifølge værmeldingstjenesten Yr skal været bli fint, typisk godt norsk ettersommer-vær. Og, verst av alt: ingen melder nedbør fra skyfri himmel.

– Bra vær er bra vær samme hva. Jeg kan det leve med det også.

Artikkeltags